Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

Tekmovanje za Zlato kuhalnico

Tekmovanje za Zlato kuhalnico je namenjeno učencem osnovnih šol od 6. do 8. razreda. Vključuje pisni izdelek in pripravo določenih nacionalnih jedi.

9. Zlata kuhalnica Celje, 24. maj 2018

Dodano: 25.05.2018

Zadnje regijsko tekmovanje za Zlato kuhalnico se je odvilo v Celju v četrtek, 24. maja 2018, na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Celje. Učenci so še zadnjič razvajali sotekmovalce, sebe in strokovno komisijo z okusnimi rižotami in vanilijevimi kremami s sadjem. Tokrat smo res videli in okušali vse – od uporabe balonov za izdelavo čokoladnih skodelic, posteljice za kremo iz listnatega testa, sladke omake iz kivija …  V konkurenci osmih osnovnih šol si je zlato priznanje prikuhala ena osnovna šola, ostale pa so si vse prislužile srebrno priznanje. Čestitamo vsem sodelujočim učencem in njihovim mentorjem!

Priloge:

Galerije:

9. Zlata kuhalnica Izola, 16. maj 2018

Dodano: 21.05.2018

Ekipe učencev dvanajstih primorskih osnovnih šol so se za Zlato kuhalnico borile v sredo, 16. maja 2018, na Srednji šoli Izola. Kuhali so okusne rižote s primorskim priokusom in vanilijeve kreme s pridihom spomladanskega sadja. Svoje dišeče, okusne in vizualno čudovite kreacije so postavili na ogled vsem udeležencem in na preizkušanje strokovni ocenjevalni komisiji, ki je bila nad pripravljenimi jedmi zopet navdušena. Podeljenih je bilo 7 srebrnih in 5 zlatih priznanj. Vsi sodelujoči učenci in njihovi mentorji si zaslužijo veliko pohval. Čestitamo!

Priloge:

Galerije:

9. Zlata kuhalnica Radenci, 17. maj 2018

Dodano: 21.05.2018

V četrtek, 17. maja, so učenci v tekmi za Zlato kuhalnico ustvarjali v kuhinji Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci. Ekipe devetih osnovnih šol so ustvarjale kulinarične mojstrovine na letošnjo temo: rižota in vanilijeva krema s sadjem. Rdeča nit tega dne so bile različne vrste lokalno pridelane zelenjave in sadja. Niso pa pozabili niti na pridih primorja, saj se bo letošnje finalno tekmovanje za Zlato kuhalnico odvijalo v Portorožu v sklopu Gostinsko turističnega zbora Slovenije. Kreacije na krožnikih so bile pisane, dišeče in okusne. Strokovna ocenjevalna komisija je bila nad njimi navdušena. Podelila je 4 srebrna in 5 zlatih priznanj. Čestitamo vsem sodelujočim učencem in njihovim mentorjem!

Priloge:

Galerije:

9. Zlata kuhalnica Maribor, 18. maj 2018

Dodano: 21.05.2018

Tekmovanje za Zlato kuhalnico ne počiva niti ob petkih, saj je v petek, 18. maja, na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Maribor, kuhalo kar 14 ekip štajerskih in koroških osnovnih šol. Ekipe so bile razdeljene v dve skupini. Med čakanjem na svoje kuhanje, ali pa po njem, so učence animirali dijaki, ki so jim predstavili prikaz priprave in degustacijo flambiranih banan in sadnih koktajlov. V slednjem so se učenci lahko preizkusili tudi sami in nastali so okusni osvežilni napitki. Dobro pripravljene kuharske ekipe so zopet pokazale, česa vsega so otroci zmožni v kuhinji, saj so njihove jedi razvajale brbončice, zapeljevale z vonjem in bile tudi vizualno dovršene. Strokovna ocenjevalna komisija je podelila 7 srebrnih in 7 zlatih priznanj. Za svoje kulinarične umetnine si učenci in njihovi mentorji zaslužijo pohvale in čestitke! 

Priloge:

Galerije:

9. Zlata kuhalnica Novo mesto, 10. maj 2018

Dodano: 11.05.2018

Drugo regijsko tekmovanje za Zlato kuhalnico je potekalo v četrtek, 10. maja, na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Novem mestu. Tokrat se je v pripravi rižote in vanilijeve kreme s sadjem med sabo pomerilo le 6 ekip osnovnošolcev, kar pa zagotovo ne pomeni, da konkurenca ni bila huda. Učenci so servirali različne tradicionalne in tudi nevsakdanje rižote. V vanilijevih kremah pa so plavali koščki različnega sadja in biskvita, ali pa so bile postrežene v izvirnih užitnih skodelicah. S postavitvijo na krožnike in razstavno mizo so učenci zopet pokazali kako zelo kreativni so. Podeljenih je bilo 5 srebrnih in eno zlato priznanje. Vsi učenci in mentorji si za vložen trud zasluzijo pohvalo. Čestitamo!

Priloge:

Galerije: