Tekmovanje za Zlato kuhalnico

Tekmovanje za Zlato kuhalnico je namenjeno učencem osnovnih šol od 6. do 8. razreda. Vključuje pisni izdelek in pripravo določenih nacionalnih jedi.

Regijska tekmovanja

Dodano: 22.12.2010

V prilogi si lahko ogledate razpored regijskih tekmovanj v šolskem letu 2010/2011

Priloge:

RAZPIS 2. TEKMOVANJE ZLATA KUHALNICA

Dodano: 22.11.2010

Turistična zveza Slovenije v šolskem letu 2010/2011 razpisuje 2. tekmovanje za Zlato kuhalnico za učence osnovnih šol od 6. do 8. razreda. Šest regijskih tekmovanj bo februarja 2011, državno tekmovanje pa bo potekalo v sklopu Gostinsko turističnega zbora Slovenije oktobra 2011.

Priloge:

TEKMOVANJE ZA ZLATO KUHALNICO

Dodano: 22.06.2010

Turistična zveza Slovenije je na pobudo Štajerske turistične zveze, ki je tekmovanje v kuhanju v svoji regiji uspešno izvajala že dve leti zapored, letos prvič organizirala državno tekmovanje v pripravi kmečke krompirjeve juhe in ajdovih krapcev s skuto. Učenci od šestega do osmega razreda iz 80 osnovnih šol iz vse Slovenije so svoje kuharske spretnosti predstavili strokovni komisiji v mesecu maju na štirih regijskih tekmovanjih. Srednja gostinsko-turistična šola Radovljica, Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor, Srednja gostinska in turistična šola Izola in Srednja šola za gostinstvo in turizem Ljubljana, so bile gostiteljice 240 mladih kuharskih mojstrov. Na dan tekmovanja so dijaki srednjih šol, mladim na zabaven in poučen način skozi razne delavnice in vodene oglede predstavili tudi izobraževalne programe svoje šole ter njihove bodoče poklice. Otroci so svojo kuharsko nalogo izpeljali odlično, po mnenju ocenjevalne komisije tudi izredno dobro, inovativno in okusno. Regijska tekmovanja Srednja gostinsko-turistična šola Radovljica, 5. maj 2010 OŠ Vodice OŠ Komenda Moste OŠ Šmartno v Tuhinju OŠ Lava, Celje OŠ Frana Roša, Celje OŠ Celje OŠ Vojnik OŠ Antona Aškerca, Velenje OŠ Naklo OŠ Matije Valjavca, Preddvor OŠ Davorina Jenka, Cerklje OŠ Žiri OŠ Antona Tomaža Linharta, Radovljica OŠ prof. dr. Josipa Plemlja, Bled OŠ dr. Janeza Mencingerja, Bohinjska Bistrica OŠ Cerkno Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor, 11. maj 2010 OŠ Tabor I Maribor OŠ Franceta Prešerna, Maribor OŠ Maksa Durjave, Maribor OŠ Borcev za severno mejo, Maribor OŠ Toneta Čufarja, Maribor OŠ Bojana Ilicha, Maribor OŠ Miklavž na Dravskem polju OŠ Sladki vrh OŠ Dušana Flisa, Hoče OŠ Janka Glazerja, Ruše OŠ Gornji Petrovci Dvojezična OŠ I Lendava OŠ Bogojina DOŠ Dobrovnik OŠ Turnišče OŠ Franceta Prešerna, Črenšovci OŠ Mala nedelja OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici OŠ Poljčane OŠ Majšperk Srednja gostinska in turistična šola Izola, 19. maj 2010 OŠ Stična, PŠ Višnja Gora OŠ Stična OŠ Ferda Vesela, Šentvid pri Stični OŠ Preserje OŠ dr. Ivana Korošca, Borovnica OŠ Rovte OŠ Jožeta Krajca, Rakek OŠ Heroja Janeza Hribarja, Stari trg pri Ložu OŠ Simona Kosa, Podbrdo OŠ Koper OŠ Antona Žnideršiča, Ilirska Bistrica OŠ Ivana Babiča Jagra, Marezige OŠ Vojke Šmuc, Izola OŠ Sečovlje OŠ Trebnje OŠ Franja Malgaja, Šentjur Srednja šola za gostinstvo in turizem Ljubljana, 25. maj 2010 OŠ Vodmat, Ljubljana OŠ Nove Fužine, Ljubljana OŠ Vič, Ljubljana OŠ Jožeta Moškriča, Ljubljana OŠ narodnega heroja Maksa Pečarja, Ljubljana OŠ Litija OŠ Primoža Trubarja, Velike Lašče OŠ Zbora odposlancev, Kočevje OŠ Ivana Skvarče, Zagorje OŠ Toneta Okrogarja, Zagorje OŠ narodnega heroja Rajka Hrastnik, Hrastnik OŠ Mladika, Ptuj OŠ Olge Meglič, Ptuj OŠ Šmarjeta OŠ Frana Metelka, Škocjan OŠ Koprivnica OŠ Krmelj OŠ Slivnica pri Celju OŠ Ludvika Pliberška, Maribor OŠ Louisa Adamiča, Grosuplje

Dvanajst osnovnih šol, ki so prejele zlata regijska priznanja, bodo svoje kuhalnice ponovno vrtele na državnem tekmovanju, 14. oktobra 2010 na Gostinsko-turističnem zboru v Kranjski Gori.
OŠ Vodice OŠ Komenda Moste OŠ Vojnik OŠ Bojana Ilicha, Maribor OŠ Sladki vrh OŠ Mala nedelja OŠ Simona Kosa, Podbrdo OŠ Trebnje OŠ Franja Malgaja, Šentjur OŠ Vič, Ljubljana OŠ Primoža Trubarja, Velike Lašče OŠ Zbora odposlancev, Kočevje

Galerije: