Tekmovanje za Zlato kuhalnico

Tekmovanje za Zlato kuhalnico je namenjeno učencem osnovnih šol od 6. do 8. razreda. Vključuje pisni izdelek in pripravo določenih nacionalnih jedi.

3. TEKMOVANJE ZA ZLATO KUHALNICO

Dodano: 28.11.2011

Turistična zveza Slovenije v šolskem letu 2011/2012 razpisuje 3. tekmovanje za ZLATO KUHALNICO. V njem lahko sodelujejo učenci od 6. do 8. razreda. Letos bodo učenci tekmovali v pripravi štajerske kisle juhe in pohorske omlete.

Priloge:

2. državno tekmovanje Zlata Kuhalnica

Dodano: 15.10.2011

Drugo državno tekmovanje za Zlato kuhalnico je potekalo 13. oktobra 2011 v sklopu 58. Gostinsko turističnega zbora Slovenije v Termah Čatež. Zlato kuhalnico za pečena piščanja prsa, dušeno rdeče zelje in matevža je prejela OŠ Vojnik, srebrno kuhalnico OŠ Vodice in bronasto kuhalnico OŠ Starše.

Povezava do video posnetkov

Zaključeno tekmovanje Zlata kuhalnica

Dodano: 14.10.2011

V četrtek, 13. oktobra je v okviru Gostinsko turističnega zbora Slovenije v Termah Čatež potekalo 2. državno tekmovanje za Zlato kuhalnico. 16 osnovnošolskih ekip iz vse Slovenije je tekmovalo v pripravi piščančjih prsi, dušenega rdečega zelja in matevža. Zlato kuhalnico je prejela OŠ Vojnik, srebrno kuhalnico OŠ Vodice in bronasto kuhalnico OŠ Starše.

REGIJSKO TEKMOVANJE RADOVLJICA

Dodano: 23.02.2011

V Radovljici, mestu z bogato zgodovinsko dediščino in častitljivo turistično tradicijo, je bilo na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli 17. februarja šesto in letošnje zadnje regijsko tekmovanje za zlato kuhalnico. Udeležilo se ga je deset osnovnošolskih ekip mladih kuharjev in sedmim je komisija za izvrstno pripravljene obroke dodelila srebrno, trem pa zlato priznanje. Na oktobrskem državnem prvenstvu v Termah Čatež bodo še enkrat kuhali učenci OŠ Vodice in OŠ Cerkno.

REGIJSKO TEKMOVANJE LJUBLJANA

Dodano: 22.02.2011

V avli ljubljanske srednje šole za gostinstvo in turizem so se na petem regijskem tekmovanju za zlato kuhalnico 16. februarja zbrale učenke in učenci dvajsetih osnovnih šol glavnega mesta in okolice. Po zajtrku so njihove domiselne predstavitve z opisi receptov obetale zanimive in okusne jedi, ki so jih potem spretno pripravili. Kakovost njihovega dela je bila potrjena z desetimi srebrnimi in prav tako desetimi zlatimi priznanji. Na oktobrskem državnem prvenstvu v Termah Čatež se bodo znova pomerili učenci OŠ Ivana Korošca iz Borovnice in OŠ Primoža Trubarja iz Velikih Lašč.