Tekmovanje za Zlato kuhalnico

Tekmovanje za Zlato kuhalnico je namenjeno učencem osnovnih šol od 6. do 8. razreda. Vključuje pisni izdelek in pripravo določenih nacionalnih jedi.

Razpis Zlata kuhalnica

Dodano: 15.11.2012

Turistična zveza Slovenije v šolskem letu 2012/2013 razpisuje 4. tekmovanje za ZLATO KUHALNICO. V njem lahko sodelujejo učenci od 6. do 8. razreda osnovne šole. Letos bodo učenci tekmovali v pripravi testenin in omake za testenine z uporabo lokalnih in regionalnih sestavin in nadevanih jabolk. Prijave sprejemamo do 15. decembra 2012.

3. Državno tekmovanje Zlata kuhalnica 2012

Dodano: 19.10.2012

V okviru 59. Gostinsko turističnega zbora Slovenije je potekalo državno tekmovanje za Zlato kuhalnico v Zdravilišču Radenci. Na tekmovanju je svoje kuharske spretnosti predstavilo štirinajst ekip osnovnih šol iz vse Slovenije. Zlato kuhalnico so prejeli mladi kuharji iz OŠ Franceta Prešerna Črenšovci, srebrno kuhalnico so prejeli učenci iz OŠ Frana Roša Celje, bronasto pa učenci iz OŠ Toneta Čufarja Maribor.

Regijska tekmovanja osnovnih šol za Zlato kuhalnico - Radenci, 2. februar 2012

Na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci je 2. februarja potekalo

regijsko tekmovanje za zlato kuhalnico. Po prijaznem sprejemu z uvodno predstavitvijo devet ekip so učenci pripravljali okusne in tudi na pogled všečne obroke. Sedem ekip je za svoje stvaritve prejelo srebrna, dve pa zlata priznanja. Za zlati priznanji sta skuhali ekipi OŠ Puconci in OŠ Franceta Prešerna Črenšovci, ki se bosta oktobra na gostinsko turističnem zboru pomerili še na državnem tekmovanju v Radencih.

Regijsko tekmovanje za Zlato kuhalnico - Maribor, 3. februar

Dodano: 16.03.2012

Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor je bila 3. februarja gostiteljica regijskega tekmovanja za zlato kuhalnico. Po uvodni predstavitvi dvanajstih ekip so se učenci lotili priprave tekmovalnega menija in ga uspešno ponudili v pokušino ter na ogled komisiji. Slednja je sedmim skupinam prisodila srebrna, petim pa zlata priznanja. Učenke in učenci OŠ Toneta Čufarja Maribor in OŠ Majšperk se bodo oktobra na gostinsko turističnem zboru pomerili še na državnem tekmovanju v Radencih.

Regijsko tekmovanje za Zlato kuhalnico - Radovljica, 10. februar 2012

Dodano: 16.03.2012

V Radovljici, mestu z bogato zgodovinsko dediščino in častitljivo turistično tradicijo, je bilo na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli 10. februarja regijsko tekmovanje za zlato kuhalnico. Udeležilo se ga je enajst osnovnošolskih ekip mladih kuharjev in desetim je komisija za izvrstno pripravljene obroke dodelila srebrno, enemu pa zlato priznanje. Na oktobrskem državnem prvenstvu v Radencih bodo še enkrat kuhali učenci OŠ Komenda Moste in srebrni OŠ Cerkno.