Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

Tekmovanje za Zlato kuhalnico

Tekmovanje za Zlato kuhalnico je namenjeno učencem osnovnih šol od 6. do 8. razreda. Vključuje pisni izdelek in pripravo določenih nacionalnih jedi.

Regijsko tekmovanje za Zlato kuhalnico - Celje, 16. februar 2012

Dodano: 16.03.2012

V knežjem mestu Celju je na srednji šoli za gostinstvo in turizem 16. februarja potekalo regijsko tekmovanje za zlato kuhalnico. Učenke in učenci trinajstih osnovnih šol iz Celja in okolice so po uvodni predstavitvi s predpasniki in kuharskimi kapami zavihali rokave in se v kuhinji lotili priprave obrokov. Delo jim je šlo dobro od rok in dvanajst skupin je prikuhalo srebrna, ena pa zlato priznanje. Oktobra bodo na državnem prvenstvu v Radencih znova kuhali učenci OŠ Ljubno ob Savinji in srebrni OŠ Frana Roša iz Celja.

 


        

Priloge:

Galerije:

Regijsko tekmovanje za Zlato kuhalnico - Izola, 17. februar 2012

Dodano: 16.03.2012

Regijsko tekmovanje za zlato kuhalnico je bilo 17. februarja v Izoli. V kuhinji tamkajšnje srednje gostinske in turistične šole se je zbralo osem skupin osnovnošolcev. S pridihom mediterana in na vrsto drugih načinov so skuhali za šest srebrnih in dve zlati priznanji. Zlati priznanji sta si prikuhali OŠ Košana in OŠ Antona Žnideršiča iz Ilirske Bistrice, ki bosta oktobra na gostinsko turističnem zboru sodelovali še na državnem tekmovanju v Radencih.

 


         

Priloge:

Galerije:

Regijsko tekmovanje za Zlato kuhalnico - Novo mesto, 1. marec 2012

Dodano: 16.03.2012

Srednja gostinska in turistična šola Novo mesto je 1. marca, prvič gostila regijsko tekmovanje za zlato kuhalnico. V kuhinji tamkajšnje srednje gostinske in turistične šole se je zbralo sedem skupin osnovnošolcev. Kuhali so v dveh skupinah (najprej tri šole in nato še štiri). Prikuhali so si šest srebrnih in eno zlato priznanje. Na državno tekmovanje oktobra na gostinsko turističnem zboru v Radencih se bosta pomerili OŠ Stična in srebrni OŠ Boštanj.

 


       

Priloge:

Galerije:

Regijsko tekmovanje za Zlato kuhalnico - Ljubljana, 2. marec 2012

Dodano: 16.03.2012

V avli ljubljanske srednje šole za gostinstvo in turizem so se na zadnjem regijskem tekmovanju za zlato kuhalnico 2. marca zbrale učenke in učenci dvanajstih osnovnih šol glavnega mesta in okolice. Predstavili so svoje domiselne predstavitve z opisi receptov, ki so obetale zanimive in okusne jedi, kasneje so jih potem spretno pripravili. Kakovost njihovega dela je bila potrjena z osmimi srebrnimi in štirimi zlatimi priznanji. Na oktobrskem državnem prvenstvu v Radencih se bodo znova pomerili učenci OŠ Ig in OŠ Nove Jarše iz Ljubljane .

 


            

Priloge:

Galerije: