Tekmovanje za Zlato kuhalnico

Tekmovanje za Zlato kuhalnico je namenjeno učencem osnovnih šol od 6. do 8. razreda. Vključuje pisni izdelek in pripravo določenih nacionalnih jedi.

Razpis Zlata kuhalnica

Dodano: 01.12.2014

Turistična zveza Slovenije v šolskem letu 2014/2015 razpisuje 6. tekmovanje za ZLATO KUHALNICO. V njem lahko sodelujejo učenci od 6. do 8. razreda osnovne šole. Letos bodo učenci pripravljali žvarcet s prilogo in buljo. Obe jedi sta značilni za goriško regijo in okolico. Prijave sprejemamo do 24. decembra 2014.

5. Državno tekmovanje Zlata kuhalnica 2014

Dodano: 20.10.2014

V sklopu 61. Gostinsko turističnega zbora Slovenije je 14. oktobra 2014 v Grand Hotelu Bernardin v Portorožu potekalo državno tekmovanje za Zlato kuhalnico. Na tekmovanju je svoje kuharske spretnosti v pripravi rižot in istrskih fritul predstavilo osemnajst osnovnih šol iz vse Slovenije. Zlato kuhalnico so prejeli učenci OŠ dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica, srebrno kuhalnico so prejeli učenci OŠ 8 talcev Logatec, bronasto pa učenci OŠ Primoža Trubarja Velike Lašče.

Regijsko tekmovanje Celje

Dodano: 02.06.2014

V četrtek, 29. maja 2014 je na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Celje potekalo regijsko tekmovanje za Zlato kuhalnico. Na njej so se mladi kuharski mojstri desetih osnovnih šol pomerili v pripravi rižot in istrskih fritul. Osem ekip je za svoje kuharske spretnosti prejelo srebrna priznanja, dve ekipi pa zlata priznanja. Učenke in učenci OŠ Slivnica pri Celju in OŠ Rogatec pa so se uvrstili na državno tekmovanje, ki bo oktobra na Gostinsko turističnem zboru Slovenije v Porotorožu.

Regijsko tekmovanje Ljubljana

Dodano: 19.05.2014

V ponedeljek, 19. maja 2014 je na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Ljubljani potekalo regijsko tekmovanje za Zlato kuhalnico. Na njej so se mladi kuharski mojstri enaindvajsetih osnovnih šol pomerili v pripravi rižot in istrskih fritul. Petnajst ekip je za svoje kuharske spretnosti prejelo srebrna priznanja, šest ekip pa zlata priznanja. Učenke in učenci OŠ Božidarja Jakca Ljubljana, OŠ Nove Jarše Ljubljana, OŠ Spodnja Šiška Ljubljana in OŠ Primoža Trubarja Velike Lašče pa so se uvrstili na državno tekmovanje, ki bo oktobra na Gostinsko turističnem zboru Slovenije v Porotorožu.

Regijsko tekmovanje Radovljica

Dodano: 15.05.2014

V četrtek, 15. maja 2014 je na Srednji gostinski in turistični šoli Radovljica potekalo regijsko tekmovanje za Zlato kuhalnico. Na njej so se mladi kuharski mojstri enajstih osnovnih šol pomerili v pripravi rižot in istrskih fritul. Sedem ekip je za svoje kuharske spretnosti prejelo srebrna priznanja, štiri ekipe pa zlata priznanja. Učenke in učenci OŠ A. T. Linharta Radovljica in OŠ dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica pa so se uvrstili na državno tekmovanje, ki bo oktobra na Gostinsko turističnem zboru Slovenije v Porotorožu.