Tekmovanje za Zlato kuhalnico

Tekmovanje za Zlato kuhalnico je namenjeno učencem osnovnih šol od 6. do 8. razreda. Vključuje pisni izdelek in pripravo določenih nacionalnih jedi.

Razpis 7. Zlata kuhalnica

Dodano: 09.12.2015

Turistična zveza Slovenije v šolskem letu 2015/2016 razpisuje 7. tekmovanje za ZLATO KUHALNICO. V njem lahko sodelujejo učenci od 6. do 8. razreda osnovne šole. Letošnji izbrani jedi sta oženjena kaša in ajdov krapec. Prijave sprejemamo do 11. januarja 2016.

6. državno tekmovanje Zlata kuhalnica 2015

Dodano: 13.10.2015

V sklopu 62. Gostinsko turističnega zbora Slovenije je 13. oktobra 2015 v IZC Perla v Novi Gorici potekalo državno tekmovanje za Zlato kuhalnico. Na tekmovanju je svoje kuharske spretnosti v pripravi žvarceta in bulj predstavilo šestnajst osnovnih šol iz vse Slovenije. Zlato kuhalnico so prejeli učenci OŠ Planina pri Sevnici, srebrno kuhalnico so prejeli učenci OŠ Ivana Skvarče Zagorje ob Savi, bronasto pa učenci OŠ Naklo. Vse tri ekipe POP TV vabi na ogled in pogostitev v oddajo Gostilna išče šefa.

Potek 6. državnega tekmovanja Zlata kuhalnica 2015

Dodano: 09.09.2015

6. državno tekmovanje za Zlato kuhalnico bo potekalo v torek, 13. oktobra 2015 v hotelu Perla v Novi Gorici. Več informacij o izvedbi in poteku tekmovanja je na voljo v priloženem dokumentu.

6. Zlata kuhalnica Celje, 28. maj 2015

Dodano: 29.05.2015

V četrtek, 28. maja 2015 je na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Celju potekalo regijsko tekmovanje za Zlato kuhalnico. Na njej so se mladi kuharski mojstri sedmih osnovnih šol pomerili v pripravi žvarceta z različnimi prilogami kot so zdrobovi cmoki, njoki, popečena polenta ... in buljo s suhimi slivami. Ekipam čestitamo za okusno pripravljene jedi. Pet ekip je za svoje kuharske spretnosti prejelo srebrna priznanja, dve ekipi pa zlato priznanje.

Učenke in učenci OŠ Gustava Šiliha Velenje in OŠ Planina pri Sevnici pa so se uvrstili na državno tekmovanje, ki bo oktobra na Gostinsko turističnem zboru Slovenije v Novi Gorici.

6. Zlata kuhalnica Ljubljana, 20. maj 2015

Dodano: 21.05.2015

V sredo, 20. maja 2015 je na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Ljubljani potekalo regijsko tekmovanje za Zlato kuhalnico. Na njej so se mladi kuharski mojstri dvaindvajsetih osnovnih šol pomerili v pripravi žvarceta z različnimi prilogami kot so štruklji, testenine, popečena polenta ... in buljo. Ekipam čestitamo za okusno pripravljene jedi. Sedemnajst ekip je za svoje kuharske spretnosti prejelo srebrna priznanja, pet ekipi pa zlato priznanje.

Učenke in učenci OŠ Nove Jarše Ljubljana, OŠ Sostro, OŠ Spodnja Šiška in OŠ Ivana Skvarče Zagorje pa so se uvrstili na državno tekmovanje, ki bo oktobra na Gostinsko turističnem zboru Slovenije v Novi Gorici.