Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

Tekmovanje za Zlato kuhalnico

Tekmovanje za Zlato kuhalnico je namenjeno učencem osnovnih šol od 6. do 8. razreda. Vključuje pisni izdelek in pripravo določenih nacionalnih jedi.

Državno tekmovanje Zlata kuhalnica 2018

Dodano: 04.10.2018

V torek, 9. oktobra 2018, bo v Portorožu potekalo državno tekmovanje Zlata kuhalnica 2018, na kateri se bo v kuhanju rižote in vanilijeve kreme s sadjem pomerilo 16 osnovnih šol. 

Priloge:

9. Zlata kuhalnica Ljubljana, 23. maj 2018

Dodano: 25.05.2018

V torek, 23. maja 2018, se je tekmovanje za Zlato kuhalnico mudilo v Ljubljani. Na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Ljubljani je kuhalo kar devetnajst ekip osnovnih šol, ki so se borile za svojo vstopnico za finalno tekmovanje. Po svojih receptih so učenci pripravljali dišeče rižote in sladke vanilijeve kreme s sadjem. Na razstavne mize v avli šole so postavili svoje kreativne pogrinjke za prezentacijo jedi in na njih postavili skuhane mojstrovine. Komisija je po skrbnem ocenjevanju procesa priprave jedi in končnih izdelkov podelila 13 srebrnih in 6 zlatih priznanj. Čestitke in pohvale si zaslužijo vsi učenci in tudi njihovi mentorji!

Priloge:

Galerije:

9. Zlata kuhalnica Celje, 24. maj 2018

Dodano: 25.05.2018

Zadnje regijsko tekmovanje za Zlato kuhalnico se je odvilo v Celju v četrtek, 24. maja 2018, na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Celje. Učenci so še zadnjič razvajali sotekmovalce, sebe in strokovno komisijo z okusnimi rižotami in vanilijevimi kremami s sadjem. Tokrat smo res videli in okušali vse – od uporabe balonov za izdelavo čokoladnih skodelic, posteljice za kremo iz listnatega testa, sladke omake iz kivija …  V konkurenci osmih osnovnih šol si je zlato priznanje prikuhala ena osnovna šola, ostale pa so si vse prislužile srebrno priznanje. Čestitamo vsem sodelujočim učencem in njihovim mentorjem!

Priloge:

Galerije:

9. Zlata kuhalnica Izola, 16. maj 2018

Dodano: 21.05.2018

Ekipe učencev dvanajstih primorskih osnovnih šol so se za Zlato kuhalnico borile v sredo, 16. maja 2018, na Srednji šoli Izola. Kuhali so okusne rižote s primorskim priokusom in vanilijeve kreme s pridihom spomladanskega sadja. Svoje dišeče, okusne in vizualno čudovite kreacije so postavili na ogled vsem udeležencem in na preizkušanje strokovni ocenjevalni komisiji, ki je bila nad pripravljenimi jedmi zopet navdušena. Podeljenih je bilo 7 srebrnih in 5 zlatih priznanj. Vsi sodelujoči učenci in njihovi mentorji si zaslužijo veliko pohval. Čestitamo!

Priloge:

Galerije:

9. Zlata kuhalnica Radenci, 17. maj 2018

Dodano: 21.05.2018

V četrtek, 17. maja, so učenci v tekmi za Zlato kuhalnico ustvarjali v kuhinji Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci. Ekipe devetih osnovnih šol so ustvarjale kulinarične mojstrovine na letošnjo temo: rižota in vanilijeva krema s sadjem. Rdeča nit tega dne so bile različne vrste lokalno pridelane zelenjave in sadja. Niso pa pozabili niti na pridih primorja, saj se bo letošnje finalno tekmovanje za Zlato kuhalnico odvijalo v Portorožu v sklopu Gostinsko turističnega zbora Slovenije. Kreacije na krožnikih so bile pisane, dišeče in okusne. Strokovna ocenjevalna komisija je bila nad njimi navdušena. Podelila je 4 srebrna in 5 zlatih priznanj. Čestitamo vsem sodelujočim učencem in njihovim mentorjem!

Priloge:

Galerije: