Tekmovanje za Zlato kuhalnico

Tekmovanje za Zlato kuhalnico je namenjeno učencem osnovnih šol od 6. do 8. razreda. Vključuje pisni izdelek in pripravo določenih nacionalnih jedi.

9. Zlata kuhalnica Radovljica, 8. maj 2018

Dodano: 09.05.2018

V torek, 8. maja 2018, je na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radovljica potekalo prvo letošnje regijsko tekmovanje za Zlato kuhalnico, ki poteka že deveto leto. V dveh skupinah je skupno kuhalo 14 ekip osnovnošolcev. Letošnja tema je primorsko obarvana, saj bo finalno tekmovanje potekalo oktobra v sklopu 65. Gostinsko turističnega zbora Slovenije v Portorožu. Učenci so zato na različne načine pripravljali rižoto in vanilijevo kremo s sadjem. Iz kuhinj se je ves čas tekmovanja vil omamen vonj po najrazličnejših začimbah, zelenjavi, pecivu in sadnih omakah. Na svojih krožnikih so učenci predstavili prave gastronomske umetnine, na katere so lahko zelo ponosni. Strokovna komisija je dodelila enajst srebrnih in tri zlata priznanja. Vsem mladim kuharjem in njihovim mentorjem čestitamo za uspehe!

Seminar s praktično delavnico 2018

Dodano: 28.03.2018

Marca je za mentorje tekmovanja učencev osnovnih šol za Zlato kuhalnico potekal seminar s praktično delavnico. Glavni namen je bil obogatitev znanja na področju priprave jedi rižot in vanilijeve kreme s sadnjem. Nacionalni inštitut za javno zdravje pa je predstavil program Dober tek Slovenija - nacionalni program o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje 2015 - 2025. Predstavitev programa v prilogi.

Razpis 9. Zlata kuhalnica

Dodano: 19.12.2017

Turistična zveza Slovenije v šolskem letu 2017/2018 razpisuje 9. tekmovanje za ZLATO KUHALNICO. V njem lahko sodelujejo učenci od 6. do 8. razreda osnovne šole. Letošnji izbrani jedi sta rižota in vanilijeva krema s sadjem. Regijska tekmovanja bodo potekala maja 2018, državno pa oktobra v sklopu 65. Gostinsko turističnega zbora v Portorožu. Prijave sprejemamo do 24. januarja 2018.

8. državno tekmovanje Zlata kuhalnica 2018

Dodano: 20.10.2017

V sklopu 64. Gostinsko turističnega zbora Slovenije je 18. oktobra 2017 v Kranjski Gori potekalo državno tekmovanje za Zlato kuhalnico. Na tekmovanju je svoje kuharske spretnosti v pripravi kranjske klobase s prilogo in sladkih skutinih štrukljev predstavilo šestnajst osnovnih šol iz vse Slovenije. Zlato kuhalnico so prejeli učenci OŠ Železniki, srebrno kuhalnico so prejeli učenci OŠ Ljubno ob Savinji, bronasto pa učenci OŠ Jožeta Krajca Rakek. Vse tri ekipe chef Uroš Štefelin iz Vile Podvin vabi na kuharsko delavnico.

8. Zlata kuhalnica Celje, 18. maj 2017

Dodano: 08.06.2017

V četrtek, 18. maja 2017 je na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Celje potekalo regijsko tekmovanje za Zlato kuhalnico. Na njej so se mladi kuharski mojstri osmih osnovnih šol pomerili v pripravi kranjske klobase kot osnovne sestavine glavne jedi in sladkih skutinih štrukljev. Ekipam čestitamo za okusno pripravljene jedi. Šest ekip je za svoje kuharske spretnosti prejelo srebrno priznanje, dve ekipi pa zlato priznanje.