Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

Tekmovanje za Zlato kuhalnico

Tekmovanje za Zlato kuhalnico je namenjeno učencem osnovnih šol od 6. do 8. razreda. Vključuje pisni izdelek in pripravo določenih nacionalnih jedi.

9. Zlata kuhalnica Maribor, 18. maj 2018

Dodano: 21.05.2018

Tekmovanje za Zlato kuhalnico ne počiva niti ob petkih, saj je v petek, 18. maja, na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Maribor, kuhalo kar 14 ekip štajerskih in koroških osnovnih šol. Ekipe so bile razdeljene v dve skupini. Med čakanjem na svoje kuhanje, ali pa po njem, so učence animirali dijaki, ki so jim predstavili prikaz priprave in degustacijo flambiranih banan in sadnih koktajlov. V slednjem so se učenci lahko preizkusili tudi sami in nastali so okusni osvežilni napitki. Dobro pripravljene kuharske ekipe so zopet pokazale, česa vsega so otroci zmožni v kuhinji, saj so njihove jedi razvajale brbončice, zapeljevale z vonjem in bile tudi vizualno dovršene. Strokovna ocenjevalna komisija je podelila 7 srebrnih in 7 zlatih priznanj. Za svoje kulinarične umetnine si učenci in njihovi mentorji zaslužijo pohvale in čestitke! 

Priloge:

Galerije:

9. Zlata kuhalnica Novo mesto, 10. maj 2018

Dodano: 11.05.2018

Drugo regijsko tekmovanje za Zlato kuhalnico je potekalo v četrtek, 10. maja, na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Novem mestu. Tokrat se je v pripravi rižote in vanilijeve kreme s sadjem med sabo pomerilo le 6 ekip osnovnošolcev, kar pa zagotovo ne pomeni, da konkurenca ni bila huda. Učenci so servirali različne tradicionalne in tudi nevsakdanje rižote. V vanilijevih kremah pa so plavali koščki različnega sadja in biskvita, ali pa so bile postrežene v izvirnih užitnih skodelicah. S postavitvijo na krožnike in razstavno mizo so učenci zopet pokazali kako zelo kreativni so. Podeljenih je bilo 5 srebrnih in eno zlato priznanje. Vsi učenci in mentorji si za vložen trud zasluzijo pohvalo. Čestitamo!

Priloge:

Galerije:

9. Zlata kuhalnica Radovljica, 8. maj 2018

Dodano: 09.05.2018

V torek, 8. maja 2018, je na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radovljica potekalo prvo letošnje regijsko tekmovanje za Zlato kuhalnico, ki poteka že deveto leto. V dveh skupinah je skupno kuhalo 14 ekip osnovnošolcev. Letošnja tema je primorsko obarvana, saj bo finalno tekmovanje potekalo oktobra v sklopu 65. Gostinsko turističnega zbora Slovenije v Portorožu. Učenci so zato na različne načine pripravljali rižoto in vanilijevo kremo s sadjem. Iz kuhinj se je ves čas tekmovanja vil omamen vonj po najrazličnejših začimbah, zelenjavi, pecivu in sadnih omakah. Na svojih krožnikih so učenci predstavili prave gastronomske umetnine, na katere so lahko zelo ponosni. Strokovna komisija je dodelila enajst srebrnih in tri zlata priznanja. Vsem mladim kuharjem in njihovim mentorjem čestitamo za uspehe!

Priloge:

Galerije:

Seminar s praktično delavnico 2018

Dodano: 28.03.2018

Marca je za mentorje tekmovanja učencev osnovnih šol za Zlato kuhalnico potekal seminar s praktično delavnico. Glavni namen je bil obogatitev znanja na področju priprave jedi rižot in vanilijeve kreme s sadnjem. Nacionalni inštitut za javno zdravje pa je predstavil program Dober tek Slovenija - nacionalni program o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje 2015 - 2025. Predstavitev programa v prilogi. 

Priloge:

Razpis 9. Zlata kuhalnica

Dodano: 19.12.2017

Turistična zveza Slovenije v šolskem letu 2017/2018 razpisuje 9. tekmovanje za ZLATO KUHALNICO. V njem lahko sodelujejo učenci od 6. do 8. razreda osnovne šole. Letošnji izbrani jedi sta rižota in vanilijeva krema s sadjem. Regijska tekmovanja bodo potekala maja 2018, državno pa oktobra v sklopu 65. Gostinsko turističnega zbora v Portorožu. Prijave sprejemamo do 24. januarja 2018.

Priloge: