Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

Tekmovanje za Zlato kuhalnico

Tekmovanje za Zlato kuhalnico je namenjeno učencem osnovnih šol od 6. do 8. razreda. Vključuje pisni izdelek in pripravo določenih nacionalnih jedi.

8. Zlata kuhalnica Radovljica, 11. maj 2017

Dodano: 08.06.2017

V četrtek, 11. maja 2017 je na Srednji gostinski in turistični šoli Radovljica potekalo regijsko tekmovanje za Zlato kuhalnico. Na njej so se mladi kuharski mojstri šestnajstih osnovnih šol pomerili v pripravi kranjske klobase kot osnovne sestavine glavne jedi in sladkih skutinih štrukljev. Ekipam čestitamo za okusno pripravljene jedi. Ena ekipa je za svoje kuharske spretnosti prejela bronasto priznanje, trinajst ekip srebrno priznanje in dve ekipi zlato priznanje.

Priloge:

Galerije:

8. Zlata kuhalnica Novo mesto, 16. maj 2017

Dodano: 08.06.2017

V torek, 16. maja 2017 je na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Novo mesto potekalo regijsko tekmovanje za Zlato kuhalnico. Na njej so se mladi kuharski mojstri šestih osnovnih šol pomerili v pripravi kranjske klobase kot osnovne sestavine glavne jedi in sladkih skutinih štrukljev. Ekipam čestitamo za okusno pripravljene jedi. Štiri ekipe so za svoje kuharske spretnosti prejele srebrno priznanje, dve ekipi pa zlato priznanje.

Priloge:

Galerije:

8. Zlata kuhalnica Ljubljana, 25. maj 2017

Dodano: 08.06.2017

V četrtek, 25. maja 2017 je na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Ljubljana potekalo regijsko tekmovanje za Zlato kuhalnico. Na njej so se mladi kuharski mojstri dvajsetih osnovnih šol pomerili v pripravi kranjske klobase kot osnovne sestavine glavne jedi in sladkih skutinih štrukljev. Ekipam čestitamo za okusno pripravljene jedi. Štirinajst ekip je za svoje kuharske spretnosti prejelo srebrno priznanje, šest ekipi pa zlato priznanje.

Priloge:

Galerije:

Razpis 8. Zlata kuhalnica

Dodano: 29.11.2016

Turistična zveza Slovenije v šolskem letu 2016/2017 razpisuje 8. tekmovanje za ZLATO KUHALNICO. V njem lahko sodelujejo učenci od 6. do 8. razreda osnovne šole. Letošnji izbrani jedi sta kranjska klobasa kot osnovna sestavina glavne jedi in sladki skutini štruklji. Prijave sprejemamo do 10. januarja 2017.

Priloge:

7. državno tekmovanje Zlata kuhalnica 2016

Dodano: 17.10.2016

V sklopu 63. Gostinsko turističnega zbora Slovenije je 12. oktobra 2016 v Zdravilišču Radenci potekalo državno tekmovanje za Zlato kuhalnico. Na tekmovanju je svoje kuharske spretnosti v pripravi oženjene kaše in ajdovega krapca predstavilo petnajst osnovnih šol iz vse Slovenije. Zlato kuhalnico so prejeli učenci OŠ Lava Celje, srebrno kuhalnico so prejeli učenci OŠ dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica, bronasto pa učenci OŠ Božidarja Jakca Ljubljana. Vse tri ekipe chef Uroš Štefelin iz Vile Podvin vabi na kuharsko delavnico. 

Priloge:

Galerije: