Tekmovanje za Zlato kuhalnico

Tekmovanje za Zlato kuhalnico je namenjeno učencem osnovnih šol od 6. do 8. razreda. Vključuje pisni izdelek in pripravo določenih nacionalnih jedi.

Seminar s praktično delavnico 2016

Dodano: 14.04.2016

Aprila je za mentorje tekmovanja učencev osnovnih šol za Zlato kuhalnico potekal seminar s praktično delavnico. Glavni namen je bil obogatitev znanja na področju priprave jedi iz kaše v kombinaciji z različnimi živili in izdelava ajdovega krapca. Gradivo seminarja

Regijska tekmovanja Zlata kuhalnica

Dodano: 24.02.2016

Turistična zveza Slovenije v šolskem letu 2015/2016 razpisuje 7. tekmovanje za ZLATO KUHALNICO. V njem sodelujejo učenci od 6. do 8. razreda osnovne šole. Letošnji izbrani jedi sta oženjena kaša in ajdov krapec. Regijska tekmovanja bodo potekala maja na Srednjih šolah za gostinstvo in turizem.

Razpis 7. Zlata kuhalnica

Dodano: 09.12.2015

Turistična zveza Slovenije v šolskem letu 2015/2016 razpisuje 7. tekmovanje za ZLATO KUHALNICO. V njem lahko sodelujejo učenci od 6. do 8. razreda osnovne šole. Letošnji izbrani jedi sta oženjena kaša in ajdov krapec. Prijave sprejemamo do 11. januarja 2016.

6. državno tekmovanje Zlata kuhalnica 2015

Dodano: 13.10.2015

V sklopu 62. Gostinsko turističnega zbora Slovenije je 13. oktobra 2015 v IZC Perla v Novi Gorici potekalo državno tekmovanje za Zlato kuhalnico. Na tekmovanju je svoje kuharske spretnosti v pripravi žvarceta in bulj predstavilo šestnajst osnovnih šol iz vse Slovenije. Zlato kuhalnico so prejeli učenci OŠ Planina pri Sevnici, srebrno kuhalnico so prejeli učenci OŠ Ivana Skvarče Zagorje ob Savi, bronasto pa učenci OŠ Naklo. Vse tri ekipe POP TV vabi na ogled in pogostitev v oddajo Gostilna išče šefa.

Galerije:

Potek 6. državnega tekmovanja Zlata kuhalnica 2015

Dodano: 09.09.2015

6. državno tekmovanje za Zlato kuhalnico bo potekalo v torek, 13. oktobra 2015 v hotelu Perla v Novi Gorici. Več informacij o izvedbi in poteku tekmovanja je na voljo v priloženem dokumentu.