Entente florale

Entente Florale je evropsko hortikulturno tekmovanje, katerega glavni namen je povečevati kvaliteto življenja, seveda v povezavi z urejenostjo okolja. Entente Florale za to skrbi že trideset let - takrat sta s tem začeli velika Britanija in Francija, sedaj pa v tekmovanju sodeluje že 12 evropskih držav, od tega 9 let tudi Slovenija, v prihodnjih nekaj letih pa pričakujejo razširitev tekmovanja še nekaj držav. Tekmovanje poteka v dveh kategorijah - kategoriji vasi in kategoriji mesta, osnova za izbor kandidatov pa je najprej domače tekmovanje - v Sloveniji je to Moja dežela, lepa in gostoljubna, posebna komisija pa se nato odloči, katerega od nagrajencev bo predlagala za evropsko tekmovanje.