Turizem in vrtec

Z igro do prvih turističnih korakov je turistični projekt, v okviru katerega najmlajši v vrtcih odkrivajo znamenitosti svojega kraja.

SODELUJOČI VRTCI V LETU 2011/2012

Dodano: 07.12.2011

V tem šolskem letu 113 vrtcev sodelujete v projektu Z igro do prvih turističnih korakov na temo Ekologije.

Priloge:

VABILO K SODELOVANJU V PROJEKTU

Dodano: 11.07.2011

V šolskem letu 2011/2012 vas sedmo leto zapored vabimo k sodelovanju v vseslovenskem gibanju Turizem in vrtec na temo Z igro do prvih turističnih korakov. Vabimo vas, da letošnje vsebine izvedbe projekta povežete z ekologijo. Poročilo o izvedbi projekta je potrebno oddati do 31. maja 2012. Prijave za sodelovanje v projektu zbiramo do 7. oktobra 2011.

Priloge:

TURIZEM IN VRTEC - razstave in delavnice Lumpiji turisti 2011

Dodano: 28.06.2011

Junija in septembra po večjih Mercatorjevih centrih po Sloveniji potekajo razstave projektov Turizem in vrtec na temo Turizem in gozd ter delavnice Lumpiji turisti. Otroci s pomočjo Lumpijevih maskot in moderatorja v ustvarjalni delavnici izdelujejo okvirje za slike iz eko materialov. Skupaj z Lumpiji pa tudi potujejo po Sloveniji in se z zgodbico o gozdovih, ekologiji in pomenu varovanja narave ustavljajo v posameznih slovenskih regijah. Ob tem spoznavajo različne drevesne vrste, gozdarja in pomen ohranjanja gozdov.

Galerije:

Delavnica Lumpiji turisti 2011