Turistično društvo Bohinj

Predstavitev

Turistično društvo Bohinj v svoji sedanji obliki že od leta 1947 spremlja in uokvirja turistične dejavnosti v Bohinju. Društvo ima okoli  500 članov, s katerimi se trudimo za urejenost in boljšo prepoznavnost Bohinja ter njegove ponudbe doma in po svetu. Z novimi močmi si prizadevamo za ohranjanje in povečanje zasebnih namestitev v Bohinju, še posebej pri naših kooperantih, za povečanje sodelovanja turističnih akterjev Bohinja ter za izboljšanje turistične ponudbe v Bohinju.

V naslednjih letih nameravamo veliko truda in znanja vložiti v posodobitev oglaševanja in posredovanja turističnih namestitev, organizacijo prireditev in urejanje turističnega kraja. Pri tem bi se radi pokazali kot kreativna, dinamična in v sodobne trende usmerjena delovna ekipa, ki bo spodbujala razvoj turizma v Bohinju, svojim članom, sodelavcem in odjemalcem pa zagotavljala optimalne storitve.

Upravljanje s slapom Savica

Turistično društvo je takoj po ustanovitvi društva leta 1946 prevzelo skrb za pot k slapu Savica. Prvo večje delo je bilo popravilo škode vojne in ureditev poti do slapa. Sprva je bila na poti čez Savico postavljena lesena brv, leta 1956 pa je bil zgrajen nov most čez Savico. Istega leta so v društvu sklenili. da za izgradnjo paviljona pred mostom začnejo pobirati vstopnino.

Obisk pri Slapu je zadnja leta stagniral zaradi različnih vzrokov (požar, slabše vreme v višku sezone). Sama destinacija je premalo prepoznavna in premalo je bilo splošnih informacij o slapu. Poti so bile zelo slabo vzdrževane, zato smo se odločili vlagati v nov »imidž« (klopi, ograje, ureditev stopnic, info table...).

Poleg prenove poti proti slapu smo se namenili ponudbo obogatili tudi z vodenimi izleti na slap ter preurediti prodajni kiosk na začetku poti. Za boljšo informacijo gostom smo izdali prospekt Savice v sedmih jezikovnih variantah. Želimo si iskrenega in potrpežljivega odziva vseh vas ter naših gostov. Prav tako pa se ne bomo branili vašega sodelovanja.

Kamp Danica

Kamp Danica smo odprli 15. julija 1989. Prve goste s prikolicami je v sprevodu pripeljala Godba na pihala Gorje. Kamp je sprva obsegal okoli 800 m2, zabeležili pa smo okoli 6.300 nočitev na sezono. Gostom so bile sprva na voljo sanitarije v sklopu Gostišča Danica, nov in večji sanitarni blok pa smo odprli leta 1994. Kamp je od svojega začetka deloval v času poletne sezone (od velike noči do konca septembra). Z letom 2009 pa smo pričeli s poskusnim delovanjem kampa skozi celo leto (tudi v zimskem času). Skozi leta smo z najemom, urejanjem in dokupom zemljišč kamp povečali na dobrih 4,5 ha površine s kapaciteto 700 oseb. V zadnjih letih pa beležimo več okrog 32.000 nočitev na sezono.

Gostilna Danica

Gostilno Danica iz najema vzeli pomladi 2012. Po manjših delih, smo se lotili gostinstva. Razlog je tičal predvsem v želji po bolšji ponudbi za goste našega kampa. Zdaj jih že tretje leto razvajamo v naši Gostilni, ki ponuja dobre domače jedi in kuhajske mojstrovine izpod rok znanega šefa Jožeta Godca.

Vabimo vse na pokušino v Gostiln oDanica, s katero upravlja naše društvo

Upravljanje cerkve sv. Janeza

Turistično društvo Bohinj dobršen del sredstev iz svojega delovanja namenja za obnovo in vzdrževanje objektov in okolice v Bohinju. Tak objekt je tudi cerkev Sv. Janeza, ki je v prvi vrsti kulturno-zgodovinski spomenik in predstavlja enega izmed najbolj znanih bohinjskih motivov. Sv. Janez je od leta 2004 zaprt za obiskovalce zaradi obnove notranjosti (glavnega oltarja, freske...). Cerkev obnavlja župnišče s pomočjo Ministrstva za kulturo, Občine Bohinj in Turističnega društva Bohinj.

V cerkvici je veliko dragocenosti, zaradi katerih cerkev ne more biti odprta brez nadzora. Obiskovalci Bohinja pa imajo velik interes ogleda cerkve, zato Turistično društvo Bohinj že več kot 30 let pobira simbolično vstopnino za ogled z razlago. Prost vstop je možen ob rednih nedeljskih mašah poleti in ob večjih cerkvenih praznikih, ko se v cerkvi izvaja bogoslužje. V letu 2003 (zadnje leto pobiranja vstopnine) je bilo prodanih 8.023, leto poprej pa 6.037 vstopnic. Denar se je porabljal namensko za redna manjša vzdrževalna dela, za čiščenje, cvetje, plačilo študenta,...

Turistično društvo Bohinj je že od nekdaj vlaga v obnovo cerkve. V letih od 2002 do 2008 smo prispevali 22.704 EUR v obnovitvena dela ( obzidje cerkve in streho, restavriranje fresk).

B.O. FEjST v Bohinju - bohinjski otroški festival - v vseh letnih časih - Jesnski B.O. FEjST

Prireditev traja od 31.10.2016 do 30.10.2016

Vabimo vas,

na otroško popoldne preživeto v Bohinju. V času pustne sobota, prvomajskih počitnic, začetka poletnih počitnic in krompirjevih počitnic vas vabimo na otroški dogodek, kjer bomo navduševali otroke z raznimi delavnicami, igrami, glasbo in še marsičem,

Jesenski B.O. FEjST bo potekal med 16.00 in 19.00 uro.
več na www.bofejst.bohinj-info.com

Se vidimo v Bohinju!

Novoletno dogajanje v Danici: MODRIJANI

Prireditev traja od 28.12.2016 do 29.12.2016

Vabimo vas v Bohinj, kjer se pred novim letom zopet dogaja!

Začenja se z Modrijani, ki pridejo na oder ob 21.00 uri.
Vabljeni!

Prednovoletne zabave v Bohinju : Skupina Calypso

Datum prireditve: 29.12.2016

Vabljeni na drugi zabavni večer pred 2017 v Dvorano Danica.

Nastopala bo skupina Calypso, ki pride na oder ob 21.00 uri.
Vabljeni!!!

Silvestrska zabava v Dvorani Danica

Datum prireditve: 31.12.2016

Dvorana Danica vabi na silvestrsko zabavo, kjer bo celo noč zabavala skupina 101KA BAND, ki začne ob 21.00 uri. Vabljeni!!!

B.O.FEjST - bohinjski otroški festival - v vseh letnih časih, ZIMSKI B.O. FEJST

Datum prireditve: 25.02.2017

Vabimo vas,

Zimski B.O. FEjST boi, kjer vas pričakujemo med 11.00 in 14.00 uro.
več na www.bofejst.bohinj-info.com

Se vidimo v Bohinju!