Pohod po mamutovi deželi

Turistično društvo Muljava

Datum prireditve: 10.09.2011

Start pohoda pred supermarketom Mercator na Kokrici pri Kranju ob 9 uri. Turistično društvo Kokrica vabi vse ljubitelje narave in pohodništva na

4. POHOD PO MAMUTOVI DEŽELI!

Pot nas bo vodila skozi Kokrico ob avtocesti skozi vas Ilovka, kjer bo prva kontrolna točka. Nadaljevali bomo skozi Bobovek mimo Bobovških jezerc, kjer so pri izkopu gline leta 1953 izkopali okostje mamuta (kontrolna točka), krajši odlomek iz predstave »Življenje v času mamuta«, nato mimo Srakovelj v Tatinec, kje je na domačiji pr'Andrejcu naslednja kontrolna točka. Nadaljevanje poti poteka do Mlake pri Kranju skozi naselje Grič z vstopom v krajinski park Udin boršt, kjer bo pri mlinčkih kontrolna točka. Po lepi gozdni poti v Udin borštu nas pot vodi do regionalne ceste proti krožišču Kokrica in vse do cilja pred Mercatorjem na Kokrici. Pripravili smo tudi krajši pohod za manj pripravljene pohodnike. Start bo pred Mercatorjem in bo vodila po najkrajši poti do Bobovških jezerc proti Mlaki pri Kranju in nato po isti poti, kot je opisano za daljši pohod. Daljši pohod je dolg 14 km, krajši pohod 6 km. Nagradili bomo najštevilčnejšo ekipo, katero bo predstavnik ekipe predložil seznam udeležencev na blagajni. STARTNINA 5€, vsak udeleženec prejme dnevnik poti, in na cilju malico. (udeleženci prejšnih pohodov, prinesite dnevnike s seboj!)

Življenje v času mamuta

Datum prireditve: 21.06.2014

Etnografska prireditev s prikazom življenja jamskega človeka. Prireditev bo ob 20:00 ob športnem igrišču v Kokrici.

Vabljeni.

Informacije: 04 204 51 75

Življenje v času mamuta

Datum prireditve: 21.06.2014

Etnografska prireditev s prikazom življenja jamskega človeka v času ko so na našem prostoru še prebivali mamuti, čigar okostje je bilo izkopano na območju Čukovega bajerja.

Prireditev se prične ob 20.00 ob športnem igrišču v Kokrici.

Vabljeni

Info: 04 204 51 75, w: http://www.turisticnodrustvo-kokrica.si

ŽIVLJENJE V ČASU MAMUTA

Datum prireditve: 21.06.2014

V soboto 21.junija 2014 ob 21. uri bo ob nogometnem igrišču ob Čukovem bajerju na Kokrici potekala že 12.etnografska prireditev ŽIVLJENJE V ČASU MAMUTA v organizaciji TD Kokrica.
Prikazali vam bomo življenje jamskega človeka,ko so na našem ozemlju še prebivali mamuti, čigar okostje je bilo izkopano na območju Čukovega bajerja .

Za TD Kokrica

Tatjana Germovnik

7. PODOH PO MAMUTOVI DEŽELI

Datum prireditve: 13.09.2014

TD Kokrica vabi vse ljubitelje narave in pohodništva na 7. pohod po mamutovi deželi.Start pohoda bo v soboto,13.septembra ob 9.00 uri pred Mercator trgovino na Kokrici. Za manj pripravljene pohodnike smo pripravili 6km traso , za tiste bolj pripravljene pa 14 km.

TD Kokrica