Pohod po mamutovi deželi

Datum prireditve: 13.09.2014

Pohod po mamutovi deželi je športno-družabna prireditev, ki bo v Mercator Kokrica s pričetkom ob 9:00.

Vabljeni

Pohod po mamutovi deželi

Datum prireditve: 13.09.2014

Pohod po mamutovi deželi je športno-družabna prireditev. Začetek ob 9:00 izpred Mercator Kokrica

Info: 04 204 51 75, w: http://www.turisticnodrustvo-kokrica.si

7. POHOD PO MAMUTOVI DEŽELI

Datum prireditve: 13.09.2014

Start pohoda pred supermarketom Mercator na Kokrici pri Kranju med 8.30 – 9. uro.

Pot nas bo vodila po obronkih KS Kokrica, kjer bo moč opazovati zanimivosti našega kraja. Poleg raznolikega razgleda po naših okoliških hribih in znamenitega protokolarnega objekta Brdo pri Kranju bomo videli kraj, kjer so leta 1953 pri izkopavanju gline za potrebe opekarne v Bobovku izkopali okostje Mamuta. V bližini bomo pripravili kratek odlomek »Življenje v času mamuta«, tu bo tudi kontrolna točka. Nato bomo pohod nadaljevali mimo Srakovelj, vse do Tatinca in po lepi gozdni poti proti Mlaki pri Kranju skrenili v Krajinski park Udin boršt in tako počasi sklenili krog pri Mercatorju na Kokrici, kjer bo cilj in seveda malica. Pripravili smo tudi krajši pohod za manj pripravljene pohodnike. Start je ravno tako pri Mercatorju, pot pa vodi do Bobovških jezerc proti Mlaki pri Kranju in nato po isti poti, kot je opisano za daljši pohod. Daljši pohod je dolg 14 km, krajši pohod 6 km.

Vsak udeleženec se udeleži pohoda na lastno odgovornost, ter mora upoštevati cestno prometne

Nagrada čaka najštevilčnejšo ekipo, katero bo prijavil vodja ekipe na blagajni.

Vsak udeleženec s plačano startnino, prejme dnevnik poti, ob poti okrepčila in na cilju malico (udeleženci prejšnjih pohodov, prinesite dnevnike s seboj).

Vsi pohodniki, ki boste pot prehodili petič, bomo podarili majhno pozornost.

Startnina 5€

Informacije Marjan Čadež gsm: 041 879 312 ali na

Večer ob krušni peči

Datum prireditve: 22.11.2014

Večer ob krušni peči je kulturno-etnografska prireditev. Druženje in prikaz kmečkih del v zimskem času ob krušni peči. Pričetek ob 17:00. Prireditev bo v Domu krajanov Kokrica.

Prisrčno vabljeni.

Miklavževanje

Datum prireditve: 04.12.2014

Obisk svetega Miklavža in obdarovanje okoli 200 predšolskih otrok. Obdarovanje bo v Domu krajanov v Kokrici. Prisrčno vabljeni.