REVIVAS društvo za oživitev in promocijo vasi Škale

REVIVAS – društvo za oživitev in promocijo vasi Škale (v nadaljevanju društvo), je prostovoljno  združenje fizičnih oseb, ustanovljeno z namenom in ciljem oživitve in vzdrževanja podobe kraja ter ohranjanja in razvoja vasi. Lahko se združuje s sorodnimi društvi v zvezo društev kot tudi v druge organizacije in zveze, ki delujejo na področju turizma, ohranjanja kulturnozgodovinske dediščine in razvoja podeželja  v Republiki Sloveniji in EU.

Društvo ni vključeno v nobeno politično stranko.

16. srečanje preseljenih Škalčanov in tombola v Škalah

Datum prireditve: 05.07.2014

Srečanje preseljenih, predstavitev zbirke pesmi, tombola in pester spremljevalni program.

Ob 16. uri sprejem vabljenih preseljenih Škalčanov s kulturnim programom in predstavitev zbirke pesmi.

Ob 17. uri začetek tombole.

Spremljajoč zabavni program z  ustvarjalnimi delavnicami, razstavami, predstavitvijo lokalnih ponudnikov, prebiranjem poezije in živo glasbo.

Več v priloženem letaku.

Tradicionalno srečanje nekdanjih prebivalcev vasi Škale, ki so se morali izseliti zaradi izkopavanja premoga, bo letos v znamenju predstavitve zbirke pesmi POD VODO VAS, NAD VODO GLAS. Druženje se bo nadaljevalo na prostoru pred gasilskim domom Škale z zabavnim programom in TOMBOLO. Množične tombole v Šaleški dolini so se vrsto let odvijale ob Škalskem jezeru, nato pa zamrle.

V sklopu prireditve bo na območju pridobivalnega prostora Premogovnika Velenje, ob sprehajalnih poteh v bližini Škalskega jezera, pripravljena tudi priložnostna razstava Po sledeh izgubljenih krajev, ki bo na ogled 5. in 6. julija 2014.

spletna stran: http://www.revivas-skale.si/

5. JOŽEFOV SEJEM V ŠKALAH

Datum prireditve: 22.03.2015

Vabljeni na 5. Jožefov sejem, ki bo pred cerkvijo svetega Jožefa v Škalah pri Velenju v nedeljo, 22. marca 2015 med 8.30 in 13.uro.

Obeta se pestra ponudba domačih dobrot in izdelkov ter bogat spremljevalni program. Na sejmu bo mogoče menjati domača semena in knjige, poskrbljeno pa bo tudi za zabavne igre.  Posebna presenečenja in igre za godovnike!

Telefon: 041 394 660, 041 427 249
spletna stran: http://www.revivas-skale.si/

5. Jožefov sejem

Datum prireditve: 22.03.2015

5. Jožefov sejem – naslednjo nedeljo, 22. marca 2015 med 8.30 in 13. uro pri cerkvi svetega Jožefa v Škalah.

Na sejmu bo možno tudi menjati knjige in domača semena.

Škale 85b 3320 Velenje Slovenija
 info@revivas-skale.si

VELIKONOČNE DELAVNICE V ŠKALAH PRI VELENJU

Datum prireditve: 27.03.2015

Društvo REVIVAS Škale organizira v petek, 27. marca 2015 ob 17. uri pri gasilskem domu Škale tradicionalne velikonočne delavnice.

Prikazano bo izdelovanje in krašenje snopov (cvetnonedeljskih butar) skladno z lokalnim izročilom. Obiskovalci si bodo lahko izdelali in z rožami okrasili svoj snop ter okrasili še kakšen pirh. Prijazno vabljeni otroci, starši, dedki in babice.

Telefon: 051 345 175, 041 394 660
 spletna stran: revivas-skale.si

JESEN NA VASI

Prireditev traja od 27.09.2015 do 03.10.2015

Tradicionalna prireditev pri Kelherjevem kozolcu v Škalah in na mestni tržnici v Velenju. Razstava pridelkov, zabavne igre na temo spravila pridelkov in jesenskih opravil, nagrade za obiskovalce. Druženje ob domačih dobrotah in glasbi.

Razstava otroških likovnih del na temo JESEN - vabljeni k sodelovanju! Več v priloženem natečaju.

spletna stran: www.revivas-skale.si