KŠTD Tabor Kalc 1869 Knežak

Kulturno, športno in turistično društvo tabor Kalc 1869 v Knežaku je društvo, ki v svojih vrstah združuje mlade, perspektivne pevce, športnike in turistične navdušence s Primorskega. Z dejavnostmi na vseh treh področjih aktivno oblikujemo dogajanje v podeželskem kraju in širšem okolju na Zgornji Pivki. Poglavitna dejavnost društva je Mešani pevski zbor Tabor Kalc 1869 Knežak, ki je v svojem 20-letnem delovanju postal eden pomembnih nosilcev kulturne dejavnosti, prepoznaven v vsej ilirskobistriški občini in Notranjsko-kraški regiji.

Vsako leto organiziramo kar nekaj projektov in dejavnosti, med odmevnejšimi sta gotovo Božični koncert v
Knežaku in kulturna prireditev Kulturi dajemo krila. V društvu deluje tudi športna sekcija, v okviru katere za člane društva organiziramo redno rekreacijsko vadbo in pohode, to smo v letu 2011 združili v projekt »Šport je IN«. Med vidnejše projekte tega dela društva gotovo spada tudi športna prireditev Kneški tek, s katero je pred leti začelo društvo Piškotek, mladi pa tako nadaljujemo njihovo delo. Organiziramo tudi vikend medgeneracijske rekreacije, ki združuje pohod in športni turnir, namenjen druženju različnih generacij.

Že štiri leta v okviru turistične sekcije izvajamo večdnevno turistično, kulturno in športno prireditev »Začuti Knežak – Shod v Knežaku«, s katero želimo nadaljevati in ohranjati staro vaško izročilo praznovanja shoda. Mladi si tako prizadevamo v poletnih mesecih povečati kulturni utrip na vasi s ponudbo različnih vsebin, namenjenih tako mladim kot starejšim prebivalcem kraja. V letu 2013 smo uspešno izobrazili štiri lokalne turistične vodnike za področje Zelenega Krasa.

Jararaja - TRUBAR IN DRUGI TRUBADURJI SLOVENSKE KULTURE (glasbeno-gledališka predstava)

Datum prireditve: 04.11.2016

na ogled glasbeno - gledališke predstave

TRUBAR IN DRUGI TRUBADURJI SLOVENSKE KULTURE, v izvedbi skupine Jararaja
Vabljeni, vstopnine ni!

Prireditev Začuti Knežak - Shod v Knežaku

Prireditev traja od 11.08.2017 do 12.08.2017

Prireditev Začuti Knežak - Shod v Knežaku je tradicionalna dvodnevna turistično - kulturna prireditev s katero želimo mladi prebivalci vasi pod Snežnikom popestriti poletni utrip na podeželju. S prireditvijo ohranjamo izročilo vaškega shoda pri čemer želimo lepote naravne in kulturne dediščine ter zgodovinsko bogastvo kraja predstaviti obiskovalcem Zgornje Pivke.

Petek, 11.8.2017:
- 18.00 ustvarjalne delavnice za otroke,
- 21.00 zabava z ANSAMBLOM BISERI

Sobota, 12.8.2017:
- stojnice lokalnih ustvarjalcev,
- 16.00 turnir v ŠKREBANJU,
- 18.00 ustvarjalne delavnice za otroke,
- 20.00 zabava s TRIOM TECI TECI

Vsi zainteresirani za postavitev svoje stojnice se oglasite na telefonsko številko 040 660 295 (Tine), prijave za turnir v škrebanju pa potekajo preko telefonske številke 040 863 215 (Anže) ali 041 393 672 (Brigita).

Vabljeni na razstavo fotografij z naslovom "Utrinki" članov Fotokluba Žarek iz Sežane, ki je na ogled v Pumba baru v Knežaku.

Za najavljene skupine možen ogled gasilske spominske sobe Prostovoljnega gasilskega društva Knežak.

Vabljeni!