Turistično društvo Dravograd

Ustanovitev TD Dravograd sega v leto 1983, ko so posamezniki in intuziasti želeli in imeli cilj, predstavljati našo občino, njene znamenitosti širši okolici, ter spodbujati lokalno prebivalstvo k skupnemu sodelovanju, druženju ter soustvarjanju.

Namen našega  društva je spodbujanje vseh vrst in oblik turizma ter ohranjanje kulturne dediščine in naravnih vrednot v občini Dravograd.

Cilji delovanja društva so:  razvoj turizma, urejena celostna podoba kraja in urejenost okolice,  usklajen nastop ponudnikov turističnih storitev,  varovanje kulturne dediščine in naravnih vrednot, ohranjanje starih običajev,  prepoznavnost turističnih znamenitosti  in  osveščenost prebivalstva o pomenu turizma. V ta namen organiziramo delavnice, kulturne dogodke, ocenjujemo urejenost okolice v naši občini, organiziramo turistično zanimive dogodke ipd….

Td Dravograd smo tudi člani Slovenske filantropolije in člani Turistične zveze Slovenije.

S svojimi sodelavci in partnerji se poleg organizacije raznih dogodkov v svoji občini, radi odzovemo tudi na razne prireditve in dogodke izven naše občine in širom po naši lepi Sloveniji. S tem tudi predstavljamo našo občino in vabimo, da je vsakdo dobrodošel pri nas in da imamo res veliko lepega za pokazati.

ZLATA JESEN DRAVOGRADA 2019

Datum prireditve: 06.10.2019

Zlata jesen Dravograda 2019...
Preberi več