Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

Turistično društvo Šmarje Sap

Dejavnost TD je še posebej pomembna  v okolju, ki nima drugih nosilcev turistične ponudbe. V TD se ljudje interesno povezujejo na načelih svobodnega združevanja in prostovoljnosti dela.

Z aktivnostmi, ki jih izvajamo celo leto želimo oživiti staro šmarsko jedro, vzpodbujati okoljsko - olepševalne in rekreativne dejavnosti ter ohranjati kulturno dediščino kraja.

Predavanje o užitnih divjih rastlinah

Turistično društvo Hotiza

Datum prireditve: 28.05.2013

 

Pri nas samoniklo raste veliko rastlin, ki so uporabne v prehrani na številne načine: kot zelenjava, začimbe, za vlaganje, sušenje ...

Na predavanju s pomočjo fotografij spoznamo izbor najpogostejših in izvemo, kdaj jih nabiramo, katere dele uporabimo in kako jih pripravimo.


Predava

Dario Cortese, strokovnjak za užitne divje rastline.

Na predavanju bo naprodaj tudi nekaj "divjih" knjig.

 

Vljudno vabljeni!

Čas za ustvarjanje

Datum prireditve: 02.06.2013

Svojo ustvarjalnost bodo, s pestrim kulturnim programom, delavnicami za otroke in predstavitvijo svoje dejavnosti, prikazali številni podjetniki in posamezniki. 
Prijazno vabljeni.

Pohod po poti vodnih virov

Datum prireditve: 10.05.2014

Pohod po poti vodnih virov v okolici Šmarja-Sap.

Kontakt: tel: 041 513 839

»POD ŠMARSKO LIPO« 30 let TD

Datum prireditve: 15.06.2014

Šmarje-Sap, trg pred cerkvijo v središču kraja, ob 11. uri 

Obeležitev obletnice društva s kulturnim programon, multimedijsko razstavo, delavnicami za otroke na temo  čarobnost lesa, stojnice, ponudba hrane in pijače, druženje z ansamblom KOLOVRAT.

 

Turistično društvo Šmarje-Sap,
Lahova c. 1, 1293 Šmarje-Sap

GSM: 041 513839 ali 031 433944

tdsmarjesap@gmail.com

 

POHOD PO POTI KULTURNE DEDIŠČINE ŠMARJE-SAP

Datum prireditve: 08.10.2016

Vabljeni na 8. pohod po POTI KULTURNE DEDIŠČINE ŠMARJE-SAP, ki bo v soboto, 8.10.2016 s startom ob 9.30 uri izpred Družbenega doma Šmarje-Sap in zaključkom v gostilni SLA-MA-R.


Pohod je strokovno voden (Arheologinja) in poteka po cca 12 km dolgi, nezahtevni krožni učni poti. pot je opremljena z osmimi informacijskimi tablami.ki pohodnika seznanjajo s kulturno dediščino in spomeniki tega prostora skozi različna zgodovinska obdobja.

Prijavnina 7 eur odrasli, 5 eur otroci (vključuje strokovno vodenje, napitki na poti in topli obrok na zaključku pohoda).

Turistično društvo Šmarje-Sap