Turistično društvo Šmarje Sap

Dejavnost TD je še posebej pomembna  v okolju, ki nima drugih nosilcev turistične ponudbe. V TD se ljudje interesno povezujejo na načelih svobodnega združevanja in prostovoljnosti dela.

Z aktivnostmi, ki jih izvajamo celo leto želimo oživiti staro šmarsko jedro, vzpodbujati okoljsko - olepševalne in rekreativne dejavnosti ter ohranjati kulturno dediščino kraja.

9. POHOD PO POTI VODNIH VIROV ŠMARJE - SAP

Datum prireditve: 18.05.2019

Pohod je nezahteven in strokovno voden. Pot je dolga cca 10 km in poteka večinoma po poljskih in gozdnih poteh. Tema letošnjega pohoda je hidrologija. S  preprostimi meritvami bomo na samem kraju ugotavljali kakovost in druge hidrološke značilnosti vodnih virov na poti. Prav zaradinnavedenega je pohod zanimiv tudi za mlajše generacije.

Začetek pohoda: ob 9.00 uri pred Družbenim domom Šmarje - Sap
Zaključek: cca 13. 30 uri

Startnina: 7 EUR odrasli, 5 eur otroci ( v ceno vključeni organizacijski stroški, napitki na poti in topel obrok v gostilni Majolka).

Prijazno vabljeni

JASLICE V PREPLETU DEDIŠČONE IN SODOBNOSTI /razstava/

Prireditev traja od 14.12.2019 do 05.01.2020

Vljudno vabljeni na razstavo jaslic v starodavne prostore Turenčka ob farni cerkvi v Šmarju Sapu.

Ogledali si boste številne eksponate nekaterih aktualnih izdelovalcev jaslic in jih  videli pri njihovem delu. Razstavljeni bodo tudi primerki jaslic iz zasebnih zbirk posameznikov.
Otvoritev razstave bo 14. 12. 2019 s spremljevalnim dogodkom:
ob 16. uri predavanje p. dr. Leopold Grčar ( pomen in smisel jasličarstva) v Družbenem domu Šmarje - Sap
ob 17. uri otvoritev razstave s kulturnim programom v Turenčku.

Dogajanje bo popestreno z videoprojekcijo na fasado Turenčka.

Razstavo si boste lahko ogledali do 5.1. 2020 vsak vikend in sicer:
v sobotah: od 15.00 do 18.00
ob nedeljah in praznikih: od 9.00 do 12.00 in od 15.00 do 18.00