Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

Turistično društvo Krim

TURISTIČNO DRUŠTVO KRIM je bilo ustanovljeno leta 1993. Skozi celo leto organiziramo več prireditev, katere so poznane in namenjene tudi širšemu krogu ljudi. Leto začnemo z aktivnim sodelovanjem na Ižanskem podkrimskem pustnem karnevalu. Ob Veliki nočin izdelamo butaro velikanko, ter pripravimo velikonočno razstavo pirhov, jedi in starega orodja, naše vrle gospodinje pa pripravijo prave dobrote in umetnine. V juniju pripravimo našo najbolj znano prireditev Srečanje harmonikarjev - Podkrimka, na kateri se vsako leto predstavi okrog 50 harmonikarjev iz domače in sosednjih občin. Zimski čas pričnemo z Miklavževim sprevodom, nadaljujemo s postavitvijo jaslic v naravni velikosti, na Štefanovo - 26. decembra – pa v sodelovanju s Konjerejskim društvom Krim, pripravimo blagoslov konj.

KMEČKI PRAZNIK POD KRIMOM

Datum prireditve: 01.09.2019

V Turističnem društvu KRIM smo se letos odločili, da 1. septembra 2019 pripravimo turistično prireditev z naslovom »KMEČKI PRAZNIK POD KRIMOM«, ki se bo pričel ob 13.00 uri, na Hipodromu Vrbljene (Občina Ig) in sicer s sledečim programom:

 -           razstava različnih znamk in tipov traktorjev

-           blagoslov traktorjev

-           prikaz kmečkih opravil  - mlatenje žita z mlatilnico

-                                                - mlatenje žita ročno, s »cepci«

-                                                - spravilo sena s konjsko vprego

-                                                - ročno prenašanje »kopic« sena

-           prikaz starih vozov opremljenih s »cestno trugo« in z »lajto« (cisterna za prevoz vode oz. gnojnice)

 Najlepše okrašen traktor (s cvetjem in zelenjem), najstarejši traktor in najbolj vesela »traktorska družba« bodo nagrajeni.

 Navedeno prireditev bo vodil znani g. Franci Peternel, v sklopu katere bo posneta tudi televizijska oddaja »Gostilna pr´Francet«.

 Vabimo vas, da si ogledate našo prireditev.