Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

Turistično društvo Krim

TURISTIČNO DRUŠTVO KRIM je bilo ustanovljeno leta 1993. Skozi celo leto organiziramo več prireditev, katere so poznane in namenjene tudi širšemu krogu ljudi. Leto začnemo z aktivnim sodelovanjem na Ižanskem podkrimskem pustnem karnevalu. Ob Veliki nočin izdelamo butaro velikanko, ter pripravimo velikonočno razstavo pirhov, jedi in starega orodja, naše vrle gospodinje pa pripravijo prave dobrote in umetnine. V juniju pripravimo našo najbolj znano prireditev Srečanje harmonikarjev - Podkrimka, na kateri se vsako leto predstavi okrog 50 harmonikarjev iz domače in sosednjih občin. Zimski čas pričnemo z Miklavževim sprevodom, nadaljujemo s postavitvijo jaslic v naravni velikosti, na Štefanovo - 26. decembra – pa v sodelovanju s Konjerejskim društvom Krim, pripravimo blagoslov konj.

TURISTIČNO DRUŠTVO KRIM

Prireditev traja od 04.04.2020 do 05.04.2020

VELIKONOČNA RAZSTAVA
Turistično društvo KRIM in Občina IG vas vabimo v soboto 04. aprila 2020 od 14. do 18. ure in na cvetno nedeljo 05. aprila od 10. do 18. ure na ogled VELIKONOČNE RAZSTAVE, ki bo v dvorani gasilskega doma v Vrbljenu pri Ig-u (poleg hipodroma).
Na razstavi si boste lahko ogledali staro "kmečko hišo" s "črno kuhinjo" za sušenje mesa, opremljeno s "mirtngo" in staro "kredenco" s posodo za kuhanje in peko velikonočnih jedi, velikonočni "žegen" in pripravljen velikonočni zajtrk. Na ogled bodo razne velikonočne jedi, pirhi na sto in en način, potice, kruh in ostali velikonočni izdelki.
Kot vsako leto bo tudi letos prikaz izdelovanja butaric in ostalih ročnih del.
Lepo vabljeni!