Turistično društvo Kurešček

Turistično društvo Kurešček nosi ime po hribu Kurešček z znano romarsko cerkvijo Marije kraljice miru.
Kurešček (833 m) vzpetina v Krimsko-Mokrškem hribovju, ki se dviga nad južnim delom Ljubljanskega barja. Na vrhu stoji priljubljena romarska cerkev Marije Kraljice miru. Zahodno od Kureščka se dviga Mokrc (1059 m), na vzhodno stran pogled seže do gradu Turjak ter vzpetine Gora (748 m) s cerkvijo sv. Ahaca.

Društvo deluje od leta 1997 in ima preko 200 članov, od tega je vsaj 100 aktivnih članov. Upravne odbore sestavlja 13 članov.

Društvo prireja pohode, prireditve, razvija kraj v turisitično destinacijo, ureja okolje, organizira dejavnosti za člane ter povezuje vse akterje v okolici ter turistične ponudnike.

POHOD RAŠCA - KUREŠČEK

Datum prireditve: 27.04.2011

Turistično društvo Kurešček vas vabi na tradicionalni 12. pohod RAŠCA - KUREŠČEK, ki bo v sredo, 27.4.2011.

Priloge:

IZLET NA GOLICO

Datum prireditve: 14.05.2011

Turistično društvo Kurešček vas vabi v soboto, 14.05.2011 na Izlet na Golico.

Priloge:

14. tradicionalni pohod Rašca-Kurešček

Datum prireditve: 27.04.2013

Turistično društvo Kurešček vabi vse občane, društva in pohodnike na 14. tradicionalni pohod Rašca-Kurešček, ki bo v soboto, 27. aprila 2013.

Zbirno mesto in cilj: Dom borcev in mladine v Zapotoku od 8.00 do 8.30
Z avtobusi se odpeljete na startno mesto Trubarjeva domačija na Rašci.
Startnina je za odrasle 8 EUR, za otroke brezplačno.
V ceni sta vključena avtobusni prevoz in malica.

Pohod bo zaključen z družabnim srečanjem v Domu borcev in mladine v Zapotoku.
Prijave in informacije na tel: 041/474-327, 041/949-677

Pohod bo v vsakem vremenu!

pohod rašica-Kurešček

Datum prireditve: 27.04.2014

Tradicionalni, letos že 15. pohod Rašica-Kurešček. Vabljeni

Kontakt: tel: 040 292 975, e-mail. tdkurescek@gmail.com

Festival Kurešček

Prireditev traja od 13.06.2014 do 15.06.2014

Koncerti, delavnice na prostem, tekmovanje v kuhanju hribovskega golaža in semenj (bolšji in domači izdelki). Vabljeni.

Kontakt: tel: 040 292 975, e-mail: tdkurescek@gmail.com