Turistično društvo Kurešček

Turistično društvo Kurešček nosi ime po hribu Kurešček z znano romarsko cerkvijo Marije kraljice miru.
Kurešček (833 m) vzpetina v Krimsko-Mokrškem hribovju, ki se dviga nad južnim delom Ljubljanskega barja. Na vrhu stoji priljubljena romarska cerkev Marije Kraljice miru. Zahodno od Kureščka se dviga Mokrc (1059 m), na vzhodno stran pogled seže do gradu Turjak ter vzpetine Gora (748 m) s cerkvijo sv. Ahaca.

Društvo deluje od leta 1997 in ima preko 200 članov, od tega je vsaj 100 aktivnih članov. Upravne odbore sestavlja 13 članov.

Društvo prireja pohode, prireditve, razvija kraj v turisitično destinacijo, ureja okolje, organizira dejavnosti za člane ter povezuje vse akterje v okolici ter turistične ponudnike.

Pohod obroč prijateljstva

Datum prireditve: 04.10.2014

30 km pot skozi vasi v objemu Kureščka. Vabljeni

Kontakt: tel: 040 292 975, e-mail: tdkurescek@gmail.com

Kolesarjenje po Kureščku

Datum prireditve: 30.05.2015

V soboto 30. maja vas vabimo na kolesarenje na Kureščku.

KDAJ: ob 10. uri (prijave od 9. ure naprej)
START: Dom borcev in mladine Zapotok
TRASA: Zapotok-Golo-Hrastje-Zapotok
DOLŽINA PROGE: 13 km
PRIJAVNINA: odrasli 10 €, otroci 5 €, 4-članska družina 25 €

Vsak udeleženec dobi majico, plastenko vode, enolončnico in darila.

Kolesarjenje bomo obeležili s postavitvijo turistične table z zemljevidom kolesarskih poti.

Po kolesarjenju bo poskrbljeno za pijačo in jedačo.
V primeru dežja bo prireditev prestavljena. Informacije so objavljene na www.td-kurescek.si in 041 776 932 (Mirko Hvala).

Festival Kurešček 2015

Datum prireditve: 06.06.2015

Prireditev združuje več tradicionalnih prireditev. Na celotni prireditvi potekajo aktivnosti, kjer se predstavljajo turistični ponudniki in akterji, lokalna društva, izvajalci in skupine ter izdelovalci domačih izdelkov in pridelkov.

FESTIVAL KUREŠČEK

Datum prireditve: 06.06.2015

Turistično društvo Kurešček vabi na II. FESTIVAL KUREŠČEK – celodnevno kulinarično, glasbeno in sejemsko prireditev, ki bo v soboto 6. junija 2015 na Golem pri šoli.

V središču glasbeno-zabavnega dela prireditve so MLADI, katerim namenjamo posebno pozornost. Na odru se bodo vrstili pretežno lokalni mladi glasebniki iz različnih žanrov (rock, jazz, pop, narodno-zabavni) ter mladi glasbeni ter plesni talenti, ki se bodo imeli priložnost premierno predstaviti.
Mladi talenti, če igrate inštrument, pojete, plešete, igrate ali znate kaj posebnega, ste vabljeni, da se prijavite na nastop preko prijavnice na povezavi:
PRIJAVNICA ZA KUHANJE GOLAŽA
NAVODILA ZA TEKMOVANJE

Prireditev je obogatena s sejmom domače obrti, ustvarjalnimi delavnicami in zabavnim programom za obiskovalce.
Če bi radi razstavljali na stojnici (5 eur), vas vabimo, da se prijavite preko prijavnice na povezavi:
PRIJAVNICA ZA SEJEM

Na prireditvi bomo zbirali sredstva za Šolski sklad OŠ Ig, iz katerega se sredstva namenjajo za šolske potrebščine ter ekskurzije socialno ogrožnih učencev.

PROGRAM FESTIVALA KUREŠČEK 2015:

10.00 TEKMOVANJE V KUHANJU HRIBOVSKEGA GOLAŽA
11.00 OTVORITEV FESTIVALA
11.00 OTROŠKI SPRETNOSTNI POLIGON za ZLATEGA JELENČKA
10.00-19.00 SEJEM (domači izdelki, ročna dela)
12.00 MATYA, orientalski ples
16.00 RAZGLASITEV REZULTATOV TEKMOVANJA V KUHANJU GOLAŽA
17.00  POKAŽI KAJ ZNAŠ
19.00 ŽEVŽA & ADAM VELIĆ BAND
20.00 THE BUNKERS
PERO LOVŠIN in ŠPANSKI BORCI

SPREMNI PROGRAM:
DJ FAHOFF
20.45-22.45 PRENOS LIGE PRVAKOV

IškAAdventure TREK

Datum prireditve: 20.08.2015

V soboto 5. 9. 2015, pred Domom borcev in mladine v Zapotoku gostimo pohodniško orientacijsko prireditev, ki je ena od sedmih tekem, ki štejejo za točke v STL 2015 (Slovenska treking liga, www.treking.si).

Vse pohodniško orientacijske trase bodo speljane v Mokrškem pogorju in njeni bližnji okolici.

Namen pohodniško orientacijskih prireditev je doživljajska izkušnja pohodništva na različnih hribovitih predelih Slovenije. Udeleženci se pomerijo v vzdržljivosti in iznajdljivosti na dveh različno dolgih progah, neoznačeni in prvenstveni pohodni trasi z nabiranjem kontrolnih točk in izvajanjem morebitnih nalog presenečenja.

Za širši krog udeležencev bo zanimiva krajša netekmovalna AKTIVNA kategorija, ki je primerna tudi kot zanimivo družinsko doživetje v naravi. Za vse, ki pa niste čisto nič vešči v orientaciji in bi se želeli kaj naučiti pa bomo pri tej kategoriji poskrbeli tudi za vodnika orientacista, ki vas bo med iskanjem točk nadziral in naučil osnov orientacije ter vam pomagal pri iskanju posameznih točk. Skratka idealna priložnost, za aktivnost v naravi povezana z učenjem orientacije. Letošnja zanimivost je, da bomo prvič postavili tudi progo kategorije Treil, katera je označena in ni potrebno znanje orientacije.

Organizatorji prireditve IskAAdventure in PD Krim skupaj z lokalnim TD Kureščkom vam obljubljamo, da bomo poskrbeli za pester spremljevalni program, kjer se bo možno po končanem aktivnem delu v naravi pozabavati, družiti in kupiti domače, lokalne in naravne izdelke.

Če se želite preiskusiti v vzdržljivosti in iznajdljivosti tudi sami, vas vabimo, da si preberete več informacij na naših spletnih straneh: www.iskAAdventure.si, www.td-kurescek.si in www.treking.si, kjer najdete vse potrebne informacije za prijavo.

Se vidimo v Zapotoku!