Turistično društvo Kurešček

Turistično društvo Kurešček nosi ime po hribu Kurešček z znano romarsko cerkvijo Marije kraljice miru.
Kurešček (833 m) vzpetina v Krimsko-Mokrškem hribovju, ki se dviga nad južnim delom Ljubljanskega barja. Na vrhu stoji priljubljena romarska cerkev Marije Kraljice miru. Zahodno od Kureščka se dviga Mokrc (1059 m), na vzhodno stran pogled seže do gradu Turjak ter vzpetine Gora (748 m) s cerkvijo sv. Ahaca.

Društvo deluje od leta 1997 in ima preko 200 članov, od tega je vsaj 100 aktivnih članov. Upravne odbore sestavlja 13 članov.

Društvo prireja pohode, prireditve, razvija kraj v turisitično destinacijo, ureja okolje, organizira dejavnosti za člane ter povezuje vse akterje v okolici ter turistične ponudnike.

STROKOVNI OGLEDI KULTURNE DEDIŠČINE

Datum prireditve: 07.09.2019

Strokovni ogledi kulturne dediščine na Kureščku in Podkureščkih vaseh...
Preberi več