Društvo Fran Govekar Ig

Turistično informacijska pisarja, Troštova 15, 1292 Ig

KOLIŠČARSKI DAN

Datum prireditve: 23.08.2014

Predstavitev življenja koliščarjev na Ljubljanskem barju, predstava Koliščarji z Velikega jezera in predavanje ter delavnice.

Društvo Fran Govekar Ig

www.vdezelikoliscarjev.si; info@dfg.si

Draga pri Igu

… je zabava za vso družino. V različnih delavnicah (koliščarska kuhinja, izdelava lokov, arheološka, zeliščarska, izdelava maket koliščarskih hiš, orodja, voza…)  boste spoznali življenje nekdanjih prebivalcev Ljubljanskega barja, koliščarjev. Prisluhnili boste predavanju arheologa dr. Antona Veluščka, si ogledali predstavo narejeno po Jalnovih Bobrih Koliščarji z Velikega jezera, si ogledali replike najdb in še mnogo drugega.

Troštova ulica 5, 1292 Ig
El. Naslov: info@dfg.di
Spletna stran:
www.drustvo-frangovekar.si

7. KOLIŠČARSKI DAN

Vabimo vas na  7. koliščarski dan, ki bo v soboto, 23. avgusta 2014, v Dragi pri Igu -

od 10.00 do 18.00 ure

Številne delavnice, ki prinašajo veliko zanimivih dejavnosti za vso družino, bodo tako pričarale čas Jalnovih BOBROV. Ko boste izdelovali koliščarsko posodo, orodje, orožje, lok ali če se boste pridružili izdelovanju drevaka, se preizkušali s peko podpepelnjakov – boste lahko začutili utrip, ki je nekoč živel na Barju. Ene bo morda zamikala vožnja s kanujem, jahanje konj ali pa vezenje tkanine s statvami, druge bo navdušila predstava o junakih iz Bobrov ( 12h in 15h ). Za tiste bolj radovedne pa bo zelo poučno predavanje arheologa, dr. Antona Veluščka, o življenju koliščarjev (ob 11h in 14h).

V primeru dežja bo 7. koliščarski dan v nedeljo, 24.8.2014.

Govekarjev večer

Datum prireditve: 02.09.2014

Literarni večer z razstavo bo v knjižnici na Igu.

Kontakt: 01 286 22 68

Govekarjev večer

Datum prireditve: 27.10.2014

Literarni večer z razstavo bo v knjižnici na Igu.

Kontakt: 01 286 22 68