Društvo Fran Govekar Ig

Turistično informacijska pisarja, Troštova 15, 1292 Ig

Govekarjev večer

Datum prireditve: 17.11.2014

Literarni večer z razstavo bo v knjižnici na Igu.

Govekarjev večer

Datum prireditve: 22.12.2014

Literarni večer z razstavo bo v knjižnici na Igu.

Božični koncert

Datum prireditve: 27.12.2014

Božični koncert v cerkvi Svetega Martina na Igu.

8. koliščarski dan

Datum prireditve: 20.08.2016

8. koliščarski dan bo v soboto 20. avgusta 2016 (v primeru slabega vremena pa v nedeljo, 21. avgusta 2016)

9. Koliščarski dan

Datum prireditve: 26.08.2017

Vabljeni na 9. Koliščarski dan, ki bo v soboto, 26. avgusta 2017 med 10. in 18. uro v Dragi pri Igu.

V idilični dolini Drage, na robu Ljubljanskega barja, se bomo preselili v čas prazgodovine, ko so tod živeli koliščarji. Preizkusili se boste v različnih veščinah, brez katerih takrat ne bi preživeli – od izdelave loka, prazgodovinske kuharije do lončarstva, se igrali Koliščarsko leto in Lov na Belega bobra, si ogledali gledališko predstavo po motivih Jalnovih Bobrov ali prisluhnili predavanju arheologa. Ižanska kolišča so del Unescove svetovne dediščine Prazgodovinskih kolišč okoli Alp, zato tudi letos med sodelujočimi pričakujemo mednarodno zasedbo.

Letošnja vodilna tema prireditve so KOLIŠČARSKA OBLAČILA. Predstavili bomo materiale iz katerih so izdelovali oblačila, tehnike izdelave tkanin ... Obeta se tudi prava modna revija!

Koliščarski dan = zabava za vso družino!

Več o prireditvi si lahko preberete na: https://www.vdezelikoliscarjev.si