Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

Turistično društvo Stična

TD Stična oživlja predvsem zgodovinsko, etnološko in naravno dediščino kraja in okolice. 

Zero Tour

Prireditev traja od 06.09.2014 do 07.09.2014

Zero Tour želi pokazati pot do okolju prijaznega načina življenja. Pri našem dvodnevnem druženju ne bomo ustvarili nepotrebnih odpadkov. Prevažali se bomo zgolj s pomočjo elektrike. Lakoto bomo pregnali s svežo hrano z domačega vrta in sadovnjaka. Skratka, hočemo ponuditi vzor, kako potovati brez nafte in živeti brez smeti.

Prijavi se lahko vsaka družina ali posameznik z električnim vozilom. Dobrodošli tudi, če električnega avta nimate. Med prevozi lahko prisedete na proste sedeže ostalih udeležencev, po potrebi pa bomo kakšen e-avto tudi najeli.

V dveh dneh se bomo predvsem družili, obiskali turistične bisere v širši okolici Stične, seznanjali obiskovalce na postajališčih s prednostmi e-mobilnosti, in jim omogočili testne vožnje ter doživeli presenečenja in dogodke, ki nam jih pripravljajo naši partnerji.

Dobrodošli v Stični!


Več o dogodku in prijava na www.zerotour.eu

Zero Tour

Prireditev traja od 03.09.2016 do 04.09.2016

Vsakoletno srečanje družin in posameznikov z električnimi vozili v Stični je namenjeno
 • druženju okoljsko ozaveščenih družin,
 • ozaveščanju obiskovalcev o nujnosti energetske in prehranske samooskrbe
 • oblikovanju turističnih produktov s čimmanjšim okoljskim vplivom
 • Na dvodnevnem dogodku si bomo ogledali lepote okoliških krajev, tekmovali v spretnostih in znanju, se udeležili poučne delavnice, okusili lokalno pridelane dobrote in obiskovalcem predstavili e-mobilnost kot rešitev težav, ki jih promet zadaja našemu zdravju in denarnicam.

  Jedli bomo le lokalno pridelano hrano brez uporabe nepovratne embalaže in se vozili zgolj s pomočjo električne energije. Dobrodošli ste lastniki električnih vozil in vsi, ki želite doživeti naše kraje na okolju povsem neškodljiv način.

  Več o dogodku na zerotour.eu

  Zero Tour 2018

  Datum prireditve: 01.09.2018

  Dogodek, ki s primeri dobre prakse promovira trajnostni pristop do turizma in življenja....
  Preberi več

  Zero Tour 2019

  Datum prireditve: 31.08.2019

  Druženje okoljsko aktivnih ljudi, turistična doživetja in delavnica na temo varčevanja z okoljskimi ukrepi v gospodinjstvih....
  Preberi več