Turistično društvo Višnja Gora

Izbrano turistično društvo še ni opisa!

Anin sejem

Datum prireditve: 29.07.2012

V  nedeljo,29.julija na mestnem trgu v Višnji Gori od 8.00 ure naprej
 zanimivo dogajanje s predstavitvijo  konjarjev, starodobnih avtomobilov in motorjev.
Za dobro voljo bodo skrbeli sejmarji s predstavitvijo svojih izdelkov, planinci z bogatim srečelovom, predvsem pa gostinci z odlično ponudbo jedi in hladnih pijač.

Dobrodošli v Višnji Gori!

Vabi: Turistično društvo Višnja Gora

povezava: td-visnjagora.si

kontakt   : visnjagora.td@gmail.com

GSM  041 554 548

Kostanjev piknik

Datum prireditve: 14.10.2012

Turistično društvo Višnja Gora in Mestno kopališče Višnja Gora vabita dne  dalje na  na.

Čaka vas prijetno presenečenje, športno dogajanje, animacija za otroke in veliko več.

Za želodčke bomo poskrbeli z jedmi z žara in pečenim kostanjem, zagotovo pa ne boste žejni, saj bomo ponudili vodo, sokove, točeno pivo in dobro vino.

Vljudno vabljeni z vsemi družinskimi člani

Folklora v Višnji Gori

Datum prireditve: 29.04.2013

Turistično društvo Višnja Gora vabi v ponedeljek,  29.4.2013 ob 12. uri na Mestni trg v Višnji Gori, kjer bo folklorna skupina Agilla e Trasimeno z glasbo, plesom ter pesmijo predstavila  običaje italijanskega podeželja.

Razstava slik na svili - SVILENI KALEJDOSKOP - v Višnji Gori

Društvo za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi, Ljubljana

Datum prireditve: 26.07.2013

Vljudno vabljeni na otvoritev razstave SVILENI KALEJDOSKOP,
ki bo v petek, 26. julija 2013, ob 20. uri v Mestni hiši v Višnji Gori.

V sklopu razstave, ki bo potekala v sklopu prireditev Aninega sejma in bo obogaten s kulturnim programom, bo avtorica predstavila bogat opus svojih likovnih del na svili. Razstavo, ki jo bo odprl Aleš Tomše, predsednik Turističnega društva, bo strokovno komentiral akademski kipar in restavrator Ljubomir Zidar.

V kulturnem delu bosta nastopili  Špela Erjavec in Hana Bajt, program pa bo povezovala Rebeka Petrič.

Predstavitev avtorice:

»Svila me je navdušila s svojo nežnostjo in delikatnostjo. Ko se s čopičem dotaknem svile, ima barva že svojo pot. Potuje hitro, kot eter in se zdi neobvladljiva. Za svilo si enostavno moraš vzeti čas. Se ji popolnoma posvetiti in se ji predati.

Kar nekaj časa sem se spraševala, kako poimenovati mojo svileno pot. Iz globoke hvaležnosti, da me je slikanje na svilo počasi naučilo zaznavati, prepoznati, spoštovati in ceniti prav vsak barvni odtenek, mi je postalo jasno, da gre tu za moj barvni svileni kalejdoskop.

Rišem takrat, ko sem srečna, polna veselja, radosti in zadovoljstva. Moje slike izražajo le preprost mir in hvaležnost, da lahko držim čopič v roki in rišem, ustvarjam v trenutku navdiha. Rišem rože, ki so kot svila nežne in mi predstavljajo pomlad v vsakem pomenu te besede. To sem jaz. in to je tako enostavno.

Osebno vas povabim, Ksenja«

Tradicionalni ANIN Sejem v Višnji Gori

Turistično društvo Skomarje

Datum prireditve: 28.07.2013

V nedeljo 28.07.2013 bo na Mestnem trgu v Višnji Gori potekal tradicionalni Anin sejem,

V nedeljo bo po obeh mašah, ki bosta ob 8. in 10. uri,  pred cerkvijo sv. Ane na Mestnem trgu zanimivo dogajanje s predstavitvijo sejmarjev, konjarjev ter starodobnih avtomobilov in motorjev. Prav tako se bo pri cerkvi in kasneje na prireditvenem prostoru pri vodnjaku odvijal kulturni program v izvedbi uveljavljenih domačih izvajalcev ter plesne skupine Guapa.