Turistično društvo Zelena Jama

Turistično društvo Zelena jama je bilo ustanovljeno leta 1991. Deluje na širšem področju Zelene jame in v Četrtni skupnosti Jarše ter Četrtni skupnosti Moste. V turističnem društvu skrbimo predvsem za lokalni utrip ter za povezovanje, usklajevanje ter promocijo dejavnosti drugih društev in skupin.

Leta 1998 smo začeli izdajati lokalno glasilo Zeleni glas. Zeleni glas je glasilo, ki je ob začetku izhajanja pokrival področje Zelene jame, Most, Novih Jarš (Jože Moškrič in Kveder Tomaž) in Savskega naselja ter smo ga izdajali v nakladi 10.000 izvodov. Po uvedbi sistema četrtnih skupnosti pa smo želeli, da bi Zeleni glas obsegal seznanjanje krajanov ČS Jarše in ČS Moste, kjer je področje na katerem Turistično društvo deluje. Zato smo v okviru zmožnosti leta 2003 naklado razširili na 14.000,00 izvodov. Tako z informiranjem pokrijemo področje četrtne skupnosti Jarše in Četrtne skupnosti Moste.

Skrbimo za objektivno obveščanje o dogodkih, kateri zanimajo lokalno prebivalstvo. Obveščamo o dejavnostih društev, šol, kulturnih in ostalih organizacij, s tem omogočamo neprofitnim organizacijam brezplačne predstavitve njihovih dejavnosti, krajanom pa možnost, da se aktivno vključijo v lokalno dogajanje.

Čudežni čolniček

Datum prireditve: 08.09.2017

Vabimo vas na družabno prireditev Čudežni čolniček v Zeleni jami 2017,  Pokopališka 35, v petek, 8. septembra, ob 17. uri, (v primeru dežja bo prireditev prestavljena za teden dni, na petek, 15. septembra ob 17. uri). Bogat kulturno športno program bodo spremljale predstavitve dejavnosti društev, ki vas bodo povabila, da se včlanite k njim in postanete aktivni.
Pridite – veselo bo!

Predstavitev vrtnarjenja v urbanem okolju

Datum prireditve: 23.05.2018

V sredo, 23. 5. 2018, ob 10. uri
pred sedežem ČS Jarše, Kvedrova 32.

Predstavitev vrtnarjenja v urbanem okolju,
spoznavanje vloge dreves,
razdeljevanje rastlin občanom.

Za lepšo Ljubljano 2019

Prireditev traja od 20.03.2019 do 22.04.2019

Z aktivnostmi smo začeli z objavo napovedi – vabila k spomladanskemu čiščenju okolice članek, ki je vsakega krajana spodbujal k spomladanskemu čiščenju okolice (Zeleni glas št.1/ letnik 22 - marec 2019) v nakladi 14.000 izvodov ter plakatov že v marcu 2019.
V št.2. – maj 2019 je bila objevljena zahvala za udeležence in pokrovitelje ter fotoreportaža iz akcije Srednja medijska in grafična šola, vojaki Slovenske vojske iz vojašnice Edvarda Peperka, Društvo šola zdravje – skupina Nove Jarše, Društvo za ohranjanje vrednot NOB Zelena jama, RK Ljubljana – OE Zelena jama, nekateri člani sveta ČS Jarše

Dan ČS Jarše 2019

Datum prireditve: 11.05.2019

Bogat kulturni in družabni program bodo spremljale predstavitvene dejavnosti naših društev in predstavitve na stojnicah....
Preberi več

Dan Četrtne skupnosti Jarše 2019

Datum prireditve: 11.05.2019

V soboto 11. 5. 2019, od 9. ure dalje bo v Četrtni skupnosti Jarše organizirana prireditev Dan ČS Jarše, ki bo hkrati druženje krajanov in društev, šol, ostalih organizacij iz ČS Jarše. Sodelovali bodo tudi pripadniki Slovenske vojske iz vojašnice Eda Peperka v sklopu dneva odprtih vrat vojašnice. Namen prireditve je druženje in utrjevanje vezi med posameznimi organizacijami, zavodi, društvi in njihovimi člani. V sklopu prireditve je organiziran tudi dan športa v ČS Jarše, kjer bo več športnih prireditev, tekmovanj in demonstracij ter družabnih prireditev (glasba, ples, mali nogomet, gimnastika, orientacijski tek, ameriški nogomet, judo, karate, dvigovanje uteži ...). Vstopnine ni.