Turistično društvo Rimske Toplice

Turistično društvo Rimske Toplice se je ustanovilo 14. septembra 1958 z imenom Turistično olepševalno društvo Rimske Toplice. Glavni cilji so bili razvoj turizma v Rimskih Toplicah, odstranitev objektov, ki so kazili podobo kraja, urejenost hiš, olepševanje kraja z nasaditvami grmovnic, pomoč pri nakupu trajnic in podobno.

Leta 1961 je društvo prevzelo v upravljanje zunanji termalni bazen, ki ga je nato leta 1966 dobilo v dokončno last.  Medtem je bil leta 1963 zgrajen tudi sedanji Turist biro, ki je bil v preteklosti med kopalno sezono odprt vsak dan in so v njem gostje pridobili celovito informacijo o turistični ponudbi kraja in okolice ter lahko kupili spominke in razglednice. Prav to, da bi ponovno odprli TIC v istem objektu, si z vsemi močmi prizadevamo tudi sedaj.

Turistično društvo je bazen upravljalo in vzdrževalo vse do leta 1991, ko ga je prvič oddalo v najem. Leta 2005 se bazen zaradi izteka najemne pogodbe in neurejenosti zapre. Objekt v najem prevzame podjetje AGM Nemec, ki zgradi nove objekte in obnovi ter dogradi bazene. 24. junija 2007 se odpre nov bazenski kompleks, kakršnega poznamo še danes.

Zaradi rednega prihodka sredstev (najemnina) lahko Turistično društvo Rimske Toplice vodi mnoge projekte, ki spodbujajo razvoj turizma in lepšajo podobo razvijajočega se turističnega kraja. Največja prireditev, ki jo društvo organizira je Golažiada, ki je v letošnjem letu prerasla svoje okvirje in je tako nastal večdnevni festival Rimske so fejst, kjer sile združujejo Turistično društvo Rimske Toplice, Aqua Roma Rimske Toplice in Krajevna skupnost Rimske Toplice, s podporo ostalih lokalnih društev.

Poleg tega organiziramo čistilne akcije, pohode, izlete, športne prireditve in podobno. Predvsem pa želimo s finančnimi sredstvi, logistiko in prostovoljnim delom pomagati lokalnim društvom, Krajevni skupnosti in drugim posameznikom v kraju in okolici, da vodijo in organizirajo zanimive turistične projekte, ki privabljajo turiste in tako promovirajo naš kraj.

Rimske so fejst s tradicionalno golažiado NAJ-GOLAŽ 2018

Prireditev traja od 01.06.2018 do 02.06.2018

Prireditev Rimske so fejst se odvija v tednu krajevnega praznika Rimskih Toplic, to je obletnice smrti našega pesnika Antona Aškerca, letos že 11. leto. To je dvodnevna prireditev, ki se začne v petek 1. junija ob 18. uri s slavnostno sejo in kulturnim programom. Sledi druženje in pogostitev v velikem prireditvenem prostoru. Ob 20. uri sledi zabava z najbolj znano narodnozabavno skupino MODRIJANI.
V soboto 2. junija kuhanje 11. NAJ-GOLAŽA. Prireditev se prične ob 14. uri z zborom prijavljenih ekip. Pričetek kuhanja ob 15. uri. Med kuhanjem se predstavijo pridelovalci domačih dobrot in drugih izdelkov. Obiskovalci lahko med prireditvijo okušajo lanski zmagovalni golaž in na koncu tudi vse golaže letošnje kuhe. Pripravimo srečelov in druge aktivnosti, ki popestrijo dogajanje. Obiskovalci lahko obisčejo tudi odprto termalno kopališče, ki je v neposredni bližini. Ob 19:30 sledi razglasitev zmagovacev. Na prireditev je prost vstop. Ta dan nas bo zabavala znana dalmatinska klapa in še kakšen DJ, kar pa naj ostane skrivnost.

RIMSKE SO FEJST S TRADICIONALNO GOLAŽIJADO "NAJ-GOLAŽ 2019"

Prireditev traja od 31.05.2019 do 02.06.2019

Gre za tridnevno prireditev, s pričetkom v petek, 31. maja ob 21. uri z nastopom Dejana Vunjaka in Brendijevih barab. Sobotno dopoldne se prične s turnirjem v odbojki na mivki, imenovanim Aqua roma beach weekend, v katerem tekmujejo moški in ženski pari, v nedeljo 2. junija pa bodo moči združile mešane trojke. Golažijada v Rimskih Toplicah poteka že 12. leto zapored. Vsako leto v naš mali kraj privabi vse več ekip, željnih vihtenja kuhalnice po kotličku in vonja po praženi čebuli. Mnogi ...
Preberi več