Turistično društvo Kamnica

Izbrano turistično društvo še ni opisa!

Urbanova nedelja

Društvo za šport, kulturo in turizem Skala Kubed

Datum prireditve: 26.05.2013

V nedeljo, 26. 5. vas vabimo na Urban.

Ob 11.00 bo v cerkvici sveta maša, po njej pa bomo kip sv. Urbana ponesli med vinograde ter jih blagoslovili. Možnarji pa bodo proti oblakom izstrelili nekaj groženj, naj ne pošiljajo trde toče, ampak samo mehak deževni blagoslov.

Po blagoslovu vinogradov bomo kip ponesli nazaj v cerkev sv. Urbana ter zapeli sklepno pesem.

Cerkvenemu slavju bo sledila pokušina vin okoliških vinogradnikov.

Priprošnjo sv. Urbanu in običaje, ki so Urbanovo stoletja spremljali bosta organizirali župnija Kamnica in Turistično društvo Kamnica.

Martinovanje v Kamnici 2016

Prireditev traja od 12.11.2016 do 13.11.2016

Vsako leto znova, ko se okoliški griči obarvajo v zlato rumene barve je trgatev naš največji štajerski praznik, takoj za njo pa Martinovanje, ki iz mošta naredil vino in ki v razigrano družbo poveže pokuševalce, poznavalce in ljubitelje jesenskih dobrot, še posebej vina.

Vabimo vas, da to pravljičnost doživite z nam, v soboto 12. in nedeljo 13.11.2016 v Kamnici pri Mariboru, na tradicionalnem Martinovem prazniku. Martinov konec tedna si boste polepšali v naši družbi, na zanimivih delavnicah, razstavi, sprehodih, ogledih in pokušinah sredi vasi v Kulturnem domu in na številnih turističnih kmetijah in domačijah v okolici.

Praznični koncert

Datum prireditve: 18.12.2016

Turistično društvo Kamnica

prireja

PRAZNIČNI KONCERT,

ki bo v nedeljo, 18. decembra 2016, ob 17.00 v Kulturnem domu Kamnica.

S slovensko in svetovno popevko bodo nastopili Alenka in Katarina Herceg, Romana Tekmec ter Otmar Plavčak.

Programu sledi prijetno druženje.

Vljudno vabljeni!

V mesecu decembru Turistično društvo Kamnica prireja tradicionalni koncert, ki se poveže s prazničnim dogajanjem in lepimi željami v prihajajočem letu. Letošnja zasedba je članom TD in ostalim gostom koncerta poznana, saj gre za domačine, ki s svojim poustvarjanjem melodij iz zakladnice ljudske, umetne in popularne, pa tudi jazzovske in soul glasbe prispevajo k čarobnemu prazničnemu vzdušju. Veseli nas, da je med člani TD Kamnica koncert zmeraj lepo sprejet in obiskan.

Martinovanje v Kamnici

Prireditev traja od 11.11.2017 do 12.11.2017

Martinovanje v Kamnici 2017Več informacij: TD Kamnica, tel.: 031 722 512...
Preberi več