Turistično društvo Limbuš

Izbrano turistično društvo še ni opisa!

Tekmovanje v kuhanju \"lejmpoške kisle župe\"

Datum prireditve: 06.05.2017

Tekmovanje v kuhanju limbuške kisle juhe  pred društvenim domom Ob Blažovnici 51. od 9,00 ure dalje.

Prve tri ocenjenje se nagradijo.

Klopotčevanje na Meranovem

Datum prireditve: 29.07.2017

Turistično društvo Limbuš in UN FKBV posestvo Meranovo prirejata 29.7.2017 ob 16,00 uri tadicionalno

Klopotčevanje.

Kratek kulturni program bo vodil g. Franjo Šauperl. Podelili bomo priznanja vinogradnikom, postavili
klopotec, se družili bo zvokih glasbe Marka Muleca, dobri kapljici in gurmanskih specialitetah.

Jesenska tržnica in piknik za člane društva

Datum prireditve: 14.10.2017

Jesenska tržnica in srečanje članov društva s srečelovom in piknikom

Martinovanje na PVTC Limbuš-Vrhov dol ( Krst mošta na kmetiji Šfiligoj-Kočevar)

Datum prireditve: 04.11.2017

Martinovanje  s krstom mošta na kmetiji Šfiligoj-Kočevar poteka na trasi Podpohorske vinsko turistične ceste odsek Limbuš-Vrhov dol. Ob vstopu na vinsko cesto pri društveni stiskalnici prikažemo "prešanje" sadja na tradicionalni način s  pokušino sadjevca in vina limbuških vinogradnikov in ponudimo dobrote društvene sekcije Limbuških žena. Krst mošta je vsako leto pri drugem vinogradniku, vsi pa nudijo različne kulinarične specialitete  in izvrstna vina. Zaključna destinacija je na Posestvu Meranovo Univerze Maribor- Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede. Na trasi vozi turistični vlakec Jurček Študentskega servisa. Sodelujejo tudi učenci OŠ Limbuš s starši s ponudbo peciva in raznih drugih prehrambenih in drugih izdelkov.

Martinovanje na PVTC odsek Limbuš-Vrhov dol

Datum prireditve: 04.11.2017

Martinovanje na Podpohorski vinsko turistični cesti odsek Limbuš Vrhov dol s krstom mošta na kmetiji Šfiligoj-Kočevar....
Preberi več