Turistično društvo Mežica

Izbrano turistično društvo še ni opisa!

Pravljični svet kralja Matjaža

Turistično društvo Žiri

Datum prireditve: 27.09.2014

Vabimo vas, da skupaj z otroki vstopite v pravljični svet kralja Matjaža. Pastirček vas bo popeljal do kralja Matjaža in njegove Alenčice, Žal žene in Perkmandelca, če pa boste imeli srečo, boste lahko slišali tudi Divjo jago.

Pravljični svet kralja Matjaža bo oživel v soboto, 27. septembra 2014. Program bo letos potekal v dolini, ampak vseeno priporočamo primerno obleko in obutev. Dobimo se ob 14.00 uri na Stržovem pri mostu, kjer pot levo vodi k Enciju, desno pa na ribnik, od koder se bomo skupaj podali na nepozabno pustolovščino.

Pravljičnega sveta ni vsak dan, zato vabljeni vanj! V fantazijo, kjer

Tradicionalni božično-novoletni koncert v podzemlju Pece

Datum prireditve: 12.12.2015

Vabljeni na sedaj že tradicionalni božično-novoletni koncert 600 m pod površje, v podzemlje Pece.

Na koncert vas odpeljemo z rudarskim vlakom ob 17.30 uri.

Va
bljeni, Podzemlje Pece, d.o.o. in TD Mežica

6. trgatev mežiškega grozda

Datum prireditve: 08.10.2016

V soboto 8. oktobra 2015, ob 10.00 uri pri Bargetovi vili, TD Mežica v sodelovanju z Občino Mežica, pripravlja 6. slavnostno trgatev mežiškega grozda, ki je potomec najstarejše trte na svetu žametovke oz. modre kavčine in domuje v Mariboru, na Lentu.

Kulturni program bo popestrilo Folklorno društvo Pušlc iz Mežice.

Po uvodnem kulturnem programu bosta opravila 6. trgatev oskrbnik trte g. Štefan Erjavc in gospodar trte župan Dušan Krebel.

Lepo povabljeni.

19. tradicionalni božično-novoletni koncert v podzemlju Pece

Datum prireditve: 10.12.2016

V živo iz osrčja Pece, 650 metrov pod površjem

DAN D - TIHO

ODHOD RUDARSKEGA VLAKA - 17.30!

Vstopnice so na voljo na recepciji Podzemlja Pece.

Informacije na 02 87 00 180 ali na info@podzemljepece.com

Število vstopnic je omejeno.

VABLJENI - PODZEMLJE PECE, d.o.o. in TURISTIČNO DRUŠTVO MEŽICA

Žive jaslice

Datum prireditve: 25.12.2016

25.12.2015, ob 16.00 uri, vabljeni pred Narodni dom Mežica, kjer bomo z uprizoritvijo živih jaslic pričarali pravo božično pravljico. Ob prebiranju božične zgodbe bomo obiskovalce popeljali v Betlehem, v čas Jezusovega rojstva.

Vabljeni k ogledu!