Turistična zveza Nova Gorica

Izbrano turistično društvo še ni opisa!

Martinovanje v Ozeljanu

Datum prireditve: 07.11.2015

TD Ozeljan-Šmihel organizira v soboto, 7.novembra tradicionalno martinovanje v dvorani gradu Ozeljan. Vabljeni vsi, ki ste ljubitelji dobre kapljice pridelane v okoliških vinogradih, domačih klobas, zelja, repe, polente ter kakijeve marmelade.
Lepo vabljeni!

Martinovanje v Novi Gorici

Datum prireditve: 14.11.2015

Pridružite se nam na SLASTNEM MARTINOVANJU v Novi Gorici, 14. novembra, od 16. ure naprej. Zabaval in kratkočasil nas bo Gosak GOGO.

- slastne stojnice
- krst vina z župnikom Bonifacijem
- spominska polnitev vina
- srednjeveška tiskarna
- stand-up komedija z Matjažem Javšnikom v Vinoteki Solum
- Dej še'n litro in Prizma

Za slastno doživetje Martinovega bodo poskrbeli:
- Kmetija Barkola
- Kmetija Slavček
- Vinarstvo Jejčič
- Rikotova kmetija
- Vina Colja
- Kmetija Hubjani
- Ošterija Branik
- Restavracija in vinoteka Mama
- Ošterija Žogica
- Restavracija Vrtnica
- Fabrika
- Splendid bar
- Turistično društvo Ozeljan-Šmihel
- Vinoteka Solum

V primeru slabega vremena bo martinovanje potekalo v Karavli v Solkanu.

Od 28. do 29. novembra ekskluzivno predstavljamo VESELI GOGO BUS DOL IN GOR. Zagotovite si svoj sedež in se pridružite na popotovanju med vinarji in gostinci Vipavske doline z vinsko kulinaričnim potnim listom.

Organizator / informacije: Turistična zveza TIC Nova Gorica, Delpinova 18b, Nova Gorica; t: 05 330 46 00; e: tzticng@siol.net; w: www.novagorica-turizem.com

POHOD PO ŠEMPASKIH BREGOVIH

Datum prireditve: 06.12.2015

Start ob 10.00 iz prireditvenega prostora na plošči pri kulturnem domu Šempas. Zaključek približno ob 13.00. Prispevek na startu: 5 €. Dolžina pohoda: približno 10 km. Zahtevnost pohoda: manj zahteven. V osrčju Šempaskih bregov vas čaka kozarček domačega ali čaja. Po končanem pohodu dobijo pohodniki malico, sledi druženje ob odprtem ognju.

Organizator: Turistično društvo Šempas, m: 041 207 568, td.sempas@gmail.com, www.sempas.si

10. Festival vin Šempas

Prireditev traja od 03.04.2016 do 04.04.2016

Turistična zveza TIC Nova Gorica v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Šempas vabi na odprtje 10. Festivala vin Šempas – Žlahtna dediščina Slovenije, druženje z domačimi, udomačenimi in avtohtonimi sortami, ki bo v nedeljo, 3. aprila 2016, ob 15.00, v Kulturnem domu v Šempasu.

PROGRAM OB ODPRTJU

Pozdravni govori:
- Matej Arčon – župan Mestne občine Nova Gorica
- Črtomir Špacapan – predsednik Turistične zveze TIC Nova Gorica
- Prokonzul: Tomislav Kovačič, Eques, Evropski red vitezov vina, konzulat za Slovenijo
- Sara Stadler – Vinska kraljica Slovenije

Predstavitev festivala vin:
- Dejana Baša – someljejka III. stopnje in vodja projekta, Turistična zveza TIC Nova Gorica
- Podelitev priznanj za najboljša oljčna olja Goriškega oljkarskega društva

Kulturni program: Tinkara Kovač

STROKOVNI PROGRAM FESTIVALA

Festival vin Žlahtna dediščina Slovenije, druženje z domačimi, udomačenimi in avtohtonimi sortami, bo odprt v nedeljo, 3. aprila 2016, od 15.00 do 21.00, in v ponedeljek, 4. aprila 2016, od 15.00 do 21.00. Odvijal se bo po naslednjem programu:

Nedelja, 3. april 2016
- 17.00: delavnica Namizne oljke – dr. Vasilij Valenčič, Inštitut za oljkarstvo UP ZRS
- 18.00: delavnica Sotočje bogastva Smaragdne reke in mehurčkov penin – Ivan Peršolja, predsednik Društva za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije

Ponedeljek, 4. april 2016
- 16.00: razprava Vipavska dolina, gastronomska destinacija velikih priložnosti – Sašo Dravinec, novinar Primorskih novic
- 17.30: delavnica Gremo na jetra – z vinjakom –Toni Gomišček, publicist s področja enogastronomije in Marjetka Plesničar
- 18.30: predstavitev jedi Okusimo Goriško – Ošterija Žogica, Ošterija Branik, Gostilna s prenočišči Winkler, Gostilna Bric, Gostilna Makorič.

Degustacija festivalskih vin in oljčnih olj.

Vstopnina je 10 evrov.

Vljudno vabljeni!

www.festival-vin.si

Pohod po tematski energijski pešpoti od Lijaka do Sekulaka

Datum prireditve: 08.05.2016

Turistična zveza - TIC Nova Gorica, krajevne skupnosti in turistična društva Šmihel - Ozeljan, Šempas, Osek - Vitovlje, vas vabijo na pohod po tematski energijski pešpoti od Lijaka do Sekulaka.

Dobimo se v nedeljo, 8. maja 2016 ob 9. uri, na prireditvenem prostoru v Vitovljah. Od tu se bomo odpravili na raziskovanje poti, ki nas bo popeljala po slikovitih vaseh Šmihel, Ozeljan, Šempas, Vitovlje in Osek. Na pohodu bomo spoznavali naravno in kulturno dediščino tega območja ter okusili kulinarične dobrote značilne za te kraje. Startnina je 5€ in vključuje toplo malico in napitke.
V primeru slabega vremena pohod odpade.

Za dodatne informacije smo vam na voljo v Turistično informacijskem centru Nova Gorica, t: 05 330 46 00, tzticng@siol.net, www.novagorica-turizem.com.