Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

Turistična zveza Nova Gorica

Izbrano turistično društvo še ni opisa!

BINKOŠTI

Datum prireditve: 15.05.2016

Kulturno Turistično Društvo VITOVLJE in Župnija OSEK-VITOVLJE;

Vabita na: BINKOŠTI v nedeljo 15. Maja na VITOVLJE.

Program:
- ob 14:00 uri - srečanje pritrkovalcev
- ob 16:00 uri - sveta maša
- Med mašo blagoslov KRIŽEVEGA POTA, ki ga je izdelal in podaril domačin g. Franko Peršič
- Po maši družabno srečanje in nastop mešanega pevskega zbora LIPA Šempas

Vabljeni!

Poletna polenta

Datum prireditve: 11.07.2016

V ponedeljek, 11. julija vabljeni v Šmihel, pred cerkvico sv. Mihaela na Poletno polento.


Poletna polenta

Datum prireditve: 11.07.2016

Turistična zveza TIC Nova Gorica v sodelovanju s Turističnim društvom Ozeljan-Šmihel Vas vabi
na prireditev Poletna polenta, kjer se bodo prepletala kulturna in kulinarična doživetja.

Prireditev bo potekala pred cerkvijo sv. Mihaela v Šmihelu v ponedeljek, 11. julija 2016, ob 20.00.

Za gurmanske užitke bo poskrbelo Turistično društvo Ozeljan-Šmihel, ki bo pripravilo različne vrste polente s prilogami. Jedi bomo spajali z odličnimi vini, pridelanimi v Vipavski dolini. Z nami bodo priznani vinarji: Batič, Lepa Vida, Slavček in Vina Colja.

Ko se zmrači, bomo v sodelovanju z Zavodom Kinoatelje predvajali film Doberdob, roman upornika. Režija: Martin Turk, produkcija: Bela film (2015), dolžina: 74 minut.

Večer bo obogatil Jazz Duo – Jani Šepetavec / sax, Anže Vrabec / piano.

Poletna polenta je uverturni dogodek v prihajajočo prireditev Praznik polente, ki bo potekala v Ozeljanu v soboto in nedeljo, 16. in 17. julija 2016. 

Zažarimo skupaj v barvi sonca, barvi polente, barvi poletja! Zaželeno je, da se odenete v nekaj rumenega.  


Vabljeni!

V primeru slabega vremena prireditev odpade.
Informacije: Turistična zveza TIC Nova Gorica, Delpinova 18 b, Nova Gorica; t: 05 330 46 00; tzticng@siol.net, www.praznik-polente.si

Štirje matinovi okusi v mestu

Datum prireditve: 29.10.2016

Vabimo vas na prvo predmartinovanje, ki bo v Novi Gorici na Bevkovem trgu.

Za vrhunsko vinsko doživetje bodo skrbeli vinarji iz štirih vinorodnih okolišev, za omamne vonjave in okuse pa lokalne restavracije in gostilne.

Veselemu GOGO gosaku se bosta pridružila junaka Ene žlahtne štorije Marija in Bonifacij, glasbeno vzdušje pa bosta pričarala DJ Tomy D King In vrhunska slovenska violinistka Ana Mezgec.

Lucijin pohod z lučkami po mestu Nova Gorica

Datum prireditve: 16.12.2016

Aktiv mestnih žena in deklet Goričanke, Turistično društvo Nova Gorica v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica vabijo na Lucijin pohod z lučkami po mestu Nova Gorica. Pričnemo s kratkim kulturnim programom  na ploščadi pri stavbi Mestne občine Nova Gorica, ki ga bodo pripravili in izvedli učenci Osnovne šole Milojke Štrukelj Nova Gorica. Pred pohodom (cca 3 km), ki je zaključna prireditev dobrodelnega projekta »Z odejico nam bo topleje 2016« bodo na voljo lučke. Po končanem pohodu, ob toplem čaju, bo žrebanje številke lučke, katere lastnik bo prejel odejico. Sporočilo letošnje odejice je  » A veš koliko te imam rad? Vem, neizmerno!«. Odejica je ročno delo Goričank. Z izbranim motivom in sporočilom se Goričanke poklanjamo spominu na lutkarja M. Klemenčiča. Prostovoljni prispevki so namenjeni OŠ Milojke Štrukelj Nova Gorica. Pridite, lepo nam bo!
Udeležba na pohodu je na lastno odgovornost. V primeru slabega vremena pohod odpade.

Organizator: Aktiv mestnih žena in deklet Goričanke, Turistično društvo Nova Gorica, Delpinova 10, Nova Gorica, t: 05 302 14 55