Turistična zveza Nova Gorica

Izbrano turistično društvo še ni opisa!

Razstava jaslic na Sveti Gori

Prireditev traja od 17.12.2016 do 08.01.2017

Organizator: Frančiškanski samostan Sveta Gora v sodelovanju s KS Solkan, TD Solkan in Kulturnim društvom Sabotin iz Štmavra

Pohod z baklami na Vitovsko goro

Datum prireditve: 30.12.2016

Organizator: KTD Vitovlje

25. Tradicinalno pustovanje

Datum prireditve: 25.02.2017

Pustovanje bo potekalo po KS Grgarske Ravne- Bate in v ogrevanem šotoru v Grgarskih Ravnah.

Od 9.00 dalje po vaseh KS Ravne - Bate, od 17.00 dalje ogrevan šotor v Grgarskih Ravnah. Ob 17.00 začetek pustnega rajanja za najmlajše v šotoru v Grgarskih Ravnah. Nastopajo: plesni klub KREART, čarodej JOLE COLE, pevka NATALIJA VERBOTEN, program pa bo povezovala EVA KLJUN. Ob 22.00 pričetek večerne zabave do jutranjih ur s POP DESING, NATALIJO VERBOTEN in DJ RIKIJEM.

Organizator: TD KUK Grgarske Ravne - Bate.

11. Festival vin in oljčnega olja Šempas

Prireditev traja od 02.04.2017 do 03.04.2017

Pozdravni govori:

- Damjana Pavlica – mestna svetnica Mestne občine Nova Gorica

- Ana Bric – Vipavska vinska kraljica

- Dejana Baša – someljejka III. stopnje in vodja projekta, Turistična zveza TIC Nova Gorica

Podelitev priznanj za najboljša oljčna olja Goriškega oljkarskega društva

Kulturni program: Slavko Ivančič

Strokovni program festivala

Festival vin in oljčnega olja Šempas, bo odprt v nedeljo, 2. aprila 2017, od 15.00 do 21.00, in v ponedeljek, 3. aprila 2017, od 15.00 do 20.00. Odvijal se bo po naslednjem programu:

Nedelja, 2. april 2017

- 18.30: delavnica Pozdrav pomladi - Toni Gomišček, publicist s področja enogastronomije in Marjetka Plesničar

Ponedeljek, 3. april 2017

- 18.30: predstavitev jedi Okusimo Goriško GoGourmet – Ošterija Žogica, Ošterija Branik, Gostilna s prenočišči Winkler, Gostilna Bric, Gostilna Makorič

Degustacija festivalskih vin in oljčnih olj.

Prireditev podpira Mestna občina Nova Gorica.

Vstopnina je 10 evrov. Vljudno vabljeni!

Organizator: Turistična zveza TIC Nova Gorica v sodelovanju s KS Šempas.

Pohod po tematski energijski pešpoti od Lijaka do Sekulaka

Datum prireditve: 14.05.2017

Turistična zveza TIC Nova Gorica v sodelovanju s Krajevnimi skupnostmi in Turističnimi društvi Šmihel-Ozeljan, Šempas in Osek-Vitovlje vas vabijo na pohod po tematski energijski pešpoti od Lijaka do Sekulaka.

Dobimo se v nedeljo, 14. maja ob 9. uri na Grajskem vrtu v Ozeljanu. Od tu se bomo odpravili na raziskovanje poti, ki nas bo popeljala po slikovitih vaseh Šmihel, Ozeljan, Vitovlje, Osek, Šempas, Ozeljan. Na pohodu bomo spoznavali naravno in kulturno dediščino tega območja ter okusili kulinarične dobrote značilne za te kraje. Startnina je 7 € in vključuje toplo malico in napitke.

V primeru slabega vremena pohod odpade. Za dodatne informacije smo vam na voljo v Turistično informacijskem centru Nova Gorica na Delpinovi ulici 18b, t: 05 330 46 00, tzticng@siol.net, www.novagorica-turizem.com