Kulturno turistično društvo Vitovlje

Kulturno turistično društvo v Vitovljah.

Binkošti na Vitovljah

Datum prireditve: 31.05.2020

Binkošti so cerkveni praznik, ki ga praznujemo 50. dan po veliki noči. V ta namen poteka vsako leto dogodek Binkošti na Vitovljah, ki ga društvo organizira v sodelovanju z Župnijo Osek – Šempas. V romarski cerkvici na vitovskem hribu poteka sveta maša, po maši pa sledi druženje ob hrani in pijači ter prečudovitim razgledom na Vipavsko dolino, Kras in Dolomite.

Najstarejšega romarja vsako leto nagradimo s kolačem.

Dan državnosti v Vitovljah

Datum prireditve: 24.06.2020

Spomin na dan, ko je Slovenija postala neodvisna in samostojna država obeležujemo tudi v Vitovljah. Na predvečer praznika organiziramo proslavo ob dnevu državnosti. Po proslavi pa nadaljujemo z zabavo za mlade ob zaključku šolskega leta.

24. Praznik kostanja v Vitovljah

Prireditev traja od 17.10.2020 do 18.10.2020

Prireditev poteka vsak tretji vikend v oktobru, ko je sezona kostanja na vrhuncu.

Sobotno dogajanje je namenjeno mladini in mladim po srcu. Z izbiro glasbenih skupin in izvajalcev skušamo čimbolj slediti trendom na glasbeni sceni.

Nedeljsko dogajanje privabi številne družine z otroki, starejšo in mlajšo populacijo. Na prireditvi ponujamo surov in pečen kostanj, jedi iz kostanja, srečelov peciva, stojnice domače in umetne obrti, razstava kostanja in izdelkov iz kostanja, zabavo za otroke, pester zabavni in glasbeni program za obiskovalce.

Prireditev poteka pod velikim šotorom.

Za več info o programu nam sledite na naši Facebook strani: @KTDVitovlje

Pohod z baklami na Vitovlje

Datum prireditve: 26.12.2020

Društvo v sodelovanju z Župnijo Osek – Šempas, vsako zadnjo soboto v decembru, organizira pohod z baklami na Vitovlje. V romarski cerkvici poteka zahvalna sveta maša, po maši pa druženje ob toplih napitkih in prigrizkih.