Turistično društvo Grmada

Turistično društvo Grmada združuje prijatelje 887 m visoke Grmade nad Velikimi Poljanami v občini Ribnica.
Dejavnosti: folklorna skupina Grmada, projekti: proslava ob kulturnem prazniku, čistilna akcija, kresovanje, Po nagelj na Grmado (1. maj), Moja vas - lepa in urejena, Večer na vasi, miklavževanje, božični pohod

Ljubitelje narave vabi dom na Grmadi.

Predavanje o cvetnem prahu in zaključek akcije Moja vas, lepa in urejena

Datum prireditve: 11.10.2019

Turistično društvo Grmada vabi danes, 11. oktobra, ob 19. uri v šolo na Velikih Poljanah (Ortnek, občina Ribnica), kjer bo priznani čebelar Branko Borštnik predstavil čebelje izdelke, še posebej cvetni prah. Možno ga bo tudi kupiti.

Po predavanju sledi predstavitev cvetličnih in drugih zasaditev v sklopu zaključka akcije Moja vas, lepa, urejena in prijazna.

Vljudno vabljeni!

Ribniški večer plesa in pesmi

Datum prireditve: 23.11.2019

Folklorna skupina Grmada vabi na tradicionalni

Ribniški večer plesa in pesmi v soboto, 23. novembra, ob 19. uri v TVD Partizanu, Ribnica.

V programu bodo poleg FS Grmada nastopili: FS Bloke, ljudski pevci z Vrha nad Laškim, Radio Mlajku.

Vstop prost.

Vabljeni!

Jubilejni 20. božični pohod na Grmado

Datum prireditve: 25.12.2019

Turistično društvo Grmada vabi 25. decembra 2019 na jubilejni, 20. BOŽIČNI POHOD NA GRMADO.
Zborno mesto in prijava: šola na Velikih Poljanah ob 18. uri, odhod ob 18.30 uri.
Pohodnina: 5 €, za otroke do 12. leta 2 €.
Tisti, ki ste se že udeležili prejšnjih pohodov, prinesite s seboj kontrolni kartonček. Pohod izvedemo ob vsakem vremenu. Ne pozabite na primerno opremo in baklo ali svetilko!

Program sofinancira Občina Ribnica prek razpisa za turizem.

Vabljeni!

Kulturni praznik na Velikih Poljanah

Datum prireditve: 07.02.2020

Turistično društvo Grmada in POŠ dr. Franceta Prešerna Sušje vabita na proslavo v počastitev slovenskega kulturnega praznika, ki bo v petek, 7. februarja 2020, ob 18. uri v novi večnamenski dvorani gasilskega doma na Velikih Poljanah (občina Ribnica). V kulturnem programu bodo sodelovali učenci POŠ Sušje in domači izvajalci. Slavnostni govornik bo domoznanec in bibliotekar Domen Češarek. Lepo povabljeni na kulturni dogodek!

Noč pod zvezdami na Grmadi - ODPOVEDANO!!!

Datum prireditve: 11.08.2020

Zaradi slabega vremena je dogodek žal odpovedan.

Turistično društvo Grmada vabi na
NOČ POD ZVEZDAMI NA GRMADI,
ki bo v torek, 11. avgusta, ob 20.30. uri
pri domu na Grmadi pod vodstvom Petra Andolška, dobitnika zlatega in srebrnega priznanja na mednarodni astronomski olimpijadi.
Spoznali bomo osnovne pojme v astronomiji, si ogledali ozvezdja poletnega neba in znamenite zvezdne utrinke, Perzeide, ki bodo to noč najštevilčnejši. S sabo prinesite podlogo za ležanje za lažji ogled neba in daljnogled ali teleskop, če imate.
Udeležence prosimo, da imajo s sabo zaščitno masko. Za razkužilo bomo poskrbeli mi. Prosimo tudi za upoštevanje priporočil NIJZ.

Več informacij: tdgrmada@gmail.com
FB: www.facebook.com/TDGrmada
V primeru slabega vremena oziroma prepovedi javnega zbiranja bo dogodek odpovedan.