Turistično društvo Lokovec

Izbrano turistično društvo še ni opisa!

Prireditev traja od 28.06.2014 do 29.06.2014

28. in 29. junija vabljeni v Lokovec na Banjško planoto, kjer bo za obiskovalce odprt kovaški muzej s predstavitvijo tradicionalnega načina kovanja. Na ogled bosta razstavi: »Posledica žledu« in »Od pastirčka do škofa – božji pastir iz Lokovca«. Sobotni program se prične ob 16. uri s spominsko slovesnostjo na dogodke med NOB, zvečer pa zabava z ansamblom KU ADN. Nedeljski program se prične ob 15. uri z Lokovškim shodom – mašo in procesijo po starem, ob 18. uri pa lahko prisluhnete koncertu »KAVICA ZA DVA«, od klasične do ljudske glasbe, od šansona do zimzelenih melodij. Nastopajo: Selecto, Aleš Hadalin, Preloški muzikantje, Polona Šuligoj – flavta in korepetitor Miha Štokelj (Glasbena šola Nova Gorica), Špela in Lili Kovačič ter OPZ Čepovan.

Prireditev traja od 27.06.2015 do 28.06.2015

Konec junija vas vabimo v odmaknjeni svet Banjške planote. V Lokovcu bo potekala tradicionalna prireditev KOVAŠKI ODMEV. Na ta dan bo imel odprta vrata kovaški muzej, v katerem si lahko ogledate predstavitev tradicionalnega načina kovanja, razstavo o orodjih in kovanih izdelkih ter stalno razstavo »Od pastirčka do škofa – božji pastir iz Lokovca«. Večerni kulturni program bomo popestrili s koncertom tamburaške skupine Dupljak, za plesno zabavo pa bo poskrbel ansambel Hram. Nedeljski program se bo nadaljeval z Lokovškim shodom (sv. mašo s procesijo po starem) in gledališko predstavo.

Prireditev traja od 30.06.2017 do 01.07.2017

Normal 0 21 false false false SL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Prireditev traja od 29.06.2019 do 30.06.2019

Kulturno-etnološka prireditev, ki odpira vrata kovaškemu muzeju....