Turistično društvo Trbovlje

Živahna društvena dejavnost

Turistično društvo Trbovlje je eno najbolj aktivnih društev v Trbovljah in Zasavju na splošno. Poleg dela na področju turizma je tudi soustanovitelj socialnega podjetništva na območju, kjer deluje, in član Lokalne akcijske skupine (LAS) Zasavje za razvoj podeželja. Društvo že peti mandat uspešno vodi Marija Juraja, ki je pred dvema letoma prejela najvišje občinsko priznanje Prvojunijsko nagrado.

Živahna dejavnost društva je vidna na številnih področjih. V okviru TD Trbovlje potekajo tematske delavnice, na katerih udeleženci izdelujejo rožice, vizitke, spominke, unikatne voščilnice ...; za turiste pa izdelujejo in polnijo tudi vrečke s premogom.

Uradne ure društva so od ponedeljka do petka od 7.00 do 15.00 ure , pisarniške ure za stranke so od ponedeljka do petka od 8.00 do 13.00 ure.

Jožetov pohod v Retje

Datum prireditve: 19.03.2016

Na pragu pomladi, 19. marca, organiziramo Jožetov pohod v Retje; dobro uro dolga pot pripelje do cerkve sv. Križa iz 16. stoletja v Retjah, 520 metrov visoko.Prisrčno vabljeni!

VELIKONOČNA RAZSTAVA

Prireditev traja od 24.03.2016 do 25.03.2016

Prisrčno vabljeni v prostore kjer smo za vas pripravili razstavo
izdelkov, ki so jih ustvarile članice na temo Velike noči.
Razstavo si lahko ogledate in med 8. in 15. uro.

10. TRADICIONALNI POHOD Z BAKLAMI NA ČEBINE

Datum prireditve: 17.04.2016

TURISTIČNO DRUŠTVO TRBOVLJEorganizira že Na Barličevi domačiji na Čebinah je 17-18. aprila 1937 bil prvi ustanovitveni kongres KP Slovenije.Zbirno mesto je ob uri nad novo Barličevo domačijo (pri okrasnem kozolcu) tu dobite šilce za korajžo in skupaj se odpravimo do cerkve nad Čebinami, kjer dobite bakle. s poudarkom na partizanskih borbenih pesmih.

Kdor ne more na pohod, se lahko pelje z avtobusom, ki odpelje izpred avtobusne postaje pri Šparu , nato pobere še pohodnike pri ZD Trbovlje.

PROMOCIJA TURIZMA ZASAVJA V TRŽIČU

Prireditev traja od 14.05.2016 do 15.05.2016

TD Trbovlje bo dne 14. - 15.05.2016 prisotno na sejmu - 44. MINFOS - Mednarodnih dnevih mineralov,fosilov, ki ga prireja TD Tržič, kjer se bo promoviral turizem Zasavja. TD Trbovlje bo promocijo izvajalo skupaj s TIC Zasavje in Rudarskim muzejem Kisovec. Prepričani smo, da boste z ogledom naših turistično promocijskih ponud našli zanimivo destinacijo za sebe, družino in prijatelje. Vabljeni!

OBJEMIMO TRBOVLJE - Prvojunijski pohod 2016

Datum prireditve: 28.05.2016

V soboto 28.5.2016 vabljeni na 10. tradicionalni pohod s pričetkom ob 8. uri pred gasilskim domom Klek. Pohod je dolg 15 km in poteka od Kleka do Žrebljevega hriba. Prijetna, (makadamska) pot je osrednje zahtevna in prehojena v cca 4-5 urah. (Klek, Planinska vas, planinska pot nad Knezdolom, Liza, Podmeja, Čeče, Ojstro). Med potjo bodo pohodnike razvajali domačini z degustacijo domačih izdelkov, zaključek poti pa je na Ribniku pri Kantini, kjer bo poskrbljeno za topel obrok in pijačo. Udeležba na lastno odgovornost. Pohod organizira TD Trbovlje in Zveza socialnih društev in zavodov Zasavje. Vabljeni vsi, ki imate radi Trbovlje in tisti, ki ste radi v dobri družbi Trboveljčanov.