Turistično društvo Ankaran

18. SREDNJEVEŠKA TRŽNICA V ANKARANU

Datum prireditve: 15.08.2017

TURISTIČNO DRUŠTVO ANKARAN VAS VLJUDNO VABI NA 18. SREDNJEVEŠKO TRŽNICO V ANKARAN ,
KJER VAS BO ZABAVAL ČARODEJ, BOGATE STOJNICE Z RAZNIMI STARINAMI, KUHALI BOMO KOT V SREDNJEM VEKU, UPORABLJALI BOMO STARE RECEPTE. šE I ŠE VELIKO ZANIMIGEGA IN RES EDINSTVENEGA,
PRIDITE, VSE VAM TU NE SMEMO ODKRITI.

PRIJAZNO VABLJENI OD 10.00 DO 24.00 URIE SVETILI BOMO Z BAKLAMI.

19. srednjeveška tržnica v Ankaranu

Datum prireditve: 10.08.2018

19. srednjeveška tržnica v Ankaranu

Datum prireditve: 15.08.2018

V SODELOVANJU Z OBČINO ANKARAN

VABI NA

20. SREDNJEVEŠKO TRŽNICO,

KI BO V HOTELU ADRIA CONVENT V ANKARANU

V TOREK, 15. 8. 2019,

OD 10. DO 22. URE

10.00–19.00 Srednjeveška tržnica

11.00–12.00 Obhod igralske skupine viteza Gašperja Lambergarja in ostalih nastopajočih : od hotela Convent do centra Ankarana in do plaže

19.00–19.30 Nastop igralske skupine viteza Gašperja Lambergarja – predstavitev srednjeveškega življenja, srednjeveških plesov in bojev

19.30–20.30 Modna revija – predstavitev oblačil iz različnih obdobij: srednji vek, renesansa, barok

SPREMLJAJOČI PROGRAM:

10.00–19.00:

- Manufaktura Mojster Janez (kaligrafija in tiskarna)

- izdelava papirja – pergamene

- čarodej

- delavnice za otroke

VSTOPNINE NI!

Prijazno vabljeni!

Pokrovitelji: OBČINA ANKARAN, LUKA KOPER d. d., TZS, Slovenska turistična organizacija, Adria Ankaran, RESTAVRACIJA VALMARIN SPODNJE ŠKOFIJE.

OBČNI ZBOR TURISTIČNEGA DRUŠTVA ANKARAN

Datum prireditve: 22.03.2019

TURISTIČNO DRUŠTVO ANKARAN

V Turističnem društvu Ankaran smo v marcu imeli občni zbor društva. Kot običajno ob  koncu dnevnega reda podelimo priznanja najbolj zaslužnim članom društva. Letos smo za 30 let uspešnega nesebičnega dela v TD  podelili zlato plaketo TD Ankaran naši članici Adi Mariji Butinar.

Gospa Ada Marija Butinar je bila prvič izvoljena leta 1989 kot tajnica društva, po štirih letih je bila s soglasjem vseh članov potrjena za Predsednico TD Ankaran, katerega je vodila celih 16let. Nato je prostovoljno odstopila iz funkcije predsednice in naprej vodila vse prireditve v društvu do danes. Dobila je veliko priznanj na ravni KS, Občine Koper in kot uspešni član v Izvršilnem svetu Turistične zveze Slovenije , kjer je bila izvoljena v tri mandate (12 let) dobila je   Priznanje TZS za dolgoletno nesebično prostovoljno delo na področju turizma v Sloveniji.  Danes je član  IO  in vodja vseh prireditev v TD Ankaran. Za 30 let uspešnega dela v TD ji iskreno čestitamo. Člani društva so ji čestitali z bujnim aplavzom.

Ankaran, marec 2019

Predsednica Turističnega društva Ankaran