Turistično društvo Otočec

Društvo je bilo ustanovljeno leta 1993, njegov prvi predsednik pa je postal Peter Bevc. V času njegovega vodenja društva so nastale vidne prireditve, ki so presegle lokalne okvirje in postale pomembne tudi na državnem nivoju. Med njimi naj omenimo samo Praznik cvetja na Otočcu, Cvičkovo gaz in Srečanje Šempetrov. Leta 2001 ga je nasledil Roman Novak, ki je začel z organizacijo Srednjeveškega dne na Otočcu in Teka treh gradov. Konec leta 2009 je vodenje društva prevzel Matej Rifelj, leta 2014 pa Jure Rifelj. Poleg organizacije prireditev je bilo v vseh teh letih delovanja društva v ospredju še urejanje okolice s čistilnimi akcijami tako kraja kot reke Krke in označevanje pešpoti.

Danes glavni projekt društva ostaja pohod S cvičkom med vinogradi, ki jo organiziramo v sodelovanju z različnimi društvi. Ta se vedno odvija na zadnjo soboto v januarju, prvič pa je bila izvedena leta 1995. Vsako pomlad izvedemo čistilno akcijo v krajevni skupnosti. Aktivno sodelujemo pri izvedbi srečanja Šempetrov, ki je v zadnjih letih že preraslo meje Slovenije. Društvo sodeluje tudi z ostalimi društvi v krajevni skupnosti pri organizaciji skupnih projektov.

22.tradicionalni pohod S cvičkom med vinogradi

Datum prireditve: 30.01.2016

Zadnja sobota v januarju je vsako leto rezervirana za tradicionalni pohod S cvičkom med vinogradi, ki ga organizira Turistično društvo Otočec. Pot ni preveč zahtevna in poteka po vinskih goricah Grčevje in Trška gora. Začetek pohoda je ob 9. uri, zbor pa ob 8.30 pri gasilskem domu v centru Otočca. Na trasi pohoda so številne postojanke, kjer se lahko okrepčate s domačimi dobrotami, dobrim cvičkom in toplimi napitki. Na zaključku poleg zgoraj naštetega dobite še toplo malico, skupaj pa bomo tudi zapeli in zaplesali. Dolžina celotne trase je okoli 15 km, pohod pa traja 4-6 ur.

Štartnina znaša 10 evrov in vključuje toplo malico, spominski degustacijski kozarec z mošnjičkom (oba z logotipom pohoda), 4 kupončke za pijačo in pohodniški dnevnik.

Pohod bo potekal ob vsakem vremenu in na lastno odgovornost.

Informacije: td@otocec.si, 041-929-644, www.otocec.si, https://www.facebook.com/events/636121686528578/

23. tradicionalni pohod S cvičkom med vinogradi

Datum prireditve: 28.01.2017

Zadnja sobota v januarju je vsako leto rezervirana za tradicionalni pohod S cvičkom med vinogradi, ki ga organizira Turistično društvo Otočec. Pot ni preveč zahtevna in poteka po vinskih goricah Grčevje in Trška gora. Začetek pohoda je ob 9. uri, zbor pa ob 8.30 pri gasilskem domu v centru Otočca. Na trasi pohoda so številne postojanke, kjer se lahko okrepčate z domačimi dobrotami, dobrim cvičkom in toplimi napitki. Na zaključku poleg zgoraj naštetega dobite še toplo malico, skupaj pa bomo tudi zapeli in zaplesali. Dolžina celotne trase je okoli 16 km, pohod pa traja 4-6 ur.

Pohod bo potekal ob vsakem vremenu in na lastno odgovornost.

Informacije: td@otocec.si, 041-929-644, www.otocec.si, https://www.facebook.com/events/1403123483034064/

24. tradicionalni pohod S cvičkom med vinogradi

Datum prireditve: 27.01.2018

Turistično društvo Otočec vabi na
24. tradicionalni pohod S cvičkom med vinogradi
SOBOTA 27.01.2018

Pozdravljeni,
leto je naokoli in spet se približuje naša prireditev. Tudi letos je zbor ob 8.30 uri pri gasilskem domu na Otočcu, start pa ob 9.uri, ko se podamo na pot po vinskih goricah Grčevja in Trške gore. Na trasi nas pričakajo postojanke lokalnih društev, na katerih se lahko okrepčamo s toplimi in hladnimi napitki, ne manjka pa niti degustacija domačega kruha, mesnin in peciva. Na koncu sledi še zaključek s toplo malico in živo glasbo.

Dolžina celotne trase je cca. 15 km, pohod s programom bo trajal 6-8 ur.

Štartinina znaša 10 evrov in vključuje:
- degustacijski kozarec z logotipom pohoda,
- mošnjiček za nošenje kozarca z logotipom pohoda,
- zloženko pohoda,
- štiri kupone za pijačo,
- toplo malico.

Poleg zgoraj naštetega dobimo še dober občutek ob prehojeni poti, polna pljuča svežega zraka, lepe razglede v dolino in na Gorjance ter super spomine na druženje in nova poznanstva. Če bi se radi razmigali iz zimskega spanja in se zraven imeli fajn, se nam na zadnjo soboto v januarju le pridružite na pohodu, ne bo vam žal.

Parkirna mesta za posameznike in organizirane skupine so zagotovljena. Priporočamo, da se primerno obujete in oblečete. Pohod bo potekal ob vsakem vremenu in na lastno odgovornost.

Dodatne informacije so na voljo na spletnem portalu www.otocec.si, Facebook strani https:facebook.com/events/557931657881977/, na telefonski številki 041-929-644 (Jure Rifelj) ali na e-mail naslovu td.otocec@gmail.com

Vljudno vabljeni!

25. pohod S cvičkom med vinogradi

Datum prireditve: 26.01.2019

Turistično društvo OTOČEC vabi na
25. tradicionalni pohod S CVIČKOM MED VINOGRADI
SOBOTA 26.01.2019

Pozdravljeni,leto je naokoli in spet se približuje naša tradicionalna prireditev. Zbor je ob 8.30 uri pri gasilskem domu na Otočcu, start ob 9.uri, ko se podamo na pot po vinskih goricah Grčevja in Trške gore. Na trasi nas pričakajo postojanke lokalnih društev, na katerih se okrepčamo s toplimi in hladnimi napitki, ne manjka niti degustacija domačega kruha, mesnin in peciva. Na koncu sledi še zaključek s toplo malico in živo glasbo.

Dolžina trase je cca. 15 km, pohod s programom bo trajal 6-8 ur. Parkirna mesta za posameznike in organizirane skupine bodo zagotovljena. Priporočamo, da se primerno obujete in oblečete. Pohod bo potekal ob vsakem vremenu in na lastno odgovornost.

Štartnina znaša 10 evrov in vključuje degustacijski kozarec z logotipom pohoda, mošnjiček za nošenje kozarca z logotipom pohoda, zloženko pohoda, štiri kupone za pijačo in en kupon za toplo malico.

Poleg zgoraj naštetega dobimo še dober občutek po prehojeni poti, polna pljuča svežega zraka, lepe razglede v dolino in na Gorjance ter super spomine na druženje in nova spoznanstva. Če bi se radi razmigali iz zimskega spanja in se zraven imeli fajn, se nam zadnjo soboto v januarju le pridružite na pohodu, ne bo vam žal.

Dodatne informacije so na voljo na spletnem portalu www.otocec.si, Facebook strani https://facebook.com/events/216139582661448, na telefonski številki 041-929-644 (Jure Rifelj) ali na e-naslovu td.otocec@gmail.com

Vljudno vabljeni!