Turistično društvo Ptuj

Izbrano turistično društvo še ni opisa!

SPOZNAVAJMO DRŽAVE EVROPSKE UNIJE- 10. Obletnica vstopa Slovenije v EU

Datum prireditve: 10.05.2014

Vabljeni na že tradicionalno prireditev, ki se bo odvijala v lepem ambientu na dvorišču  Minoritskega samostana in na prostoru »Evroparka« v parku tik ob vhodu v staro mestno jedro. Prireditev se bo odvijala 10. maja 2014 s pričetkom ob 9.00 uri.

Na prireditvi bodo otroci vseh ptujskih vrtcev, učenci in dijaki vseh osnovnih in srednjih šol z območja UE Ptuj ter Dijaški dom Ptuj predstavili  značilnosti vsak svoje države z območja EU, letos s poudarkom na »Turističnih destinacijah ». Predstavili se bodo z nastopi, petjem, igranjem, skeči in z raznimi izdelki, kulinariko ter degustacijo pri stojnicah. Na prireditvi bo prisoten tudi eden izmed evropskih poslancev, ki  bo izvedel dvig evropske zastave v » Evroparku«, nastopajoči bodo izpustili v zrak 200 modrih balonov z oznako EU, prav tako bo prireditev popestril padalec z doskokom na bližnje parkirišče.

25. državna razstava - Dobrote slovenskih kmetij

Prireditev traja od 15.05.2014 do 18.05.2014

Gre za okrogli jubilej državne razstave in osrednjo prireditev
slovenskega podeželja na kateri sodelujejo kmetije iz Slovenije in
zamejstva.

V zgodovini je ta prireditev vedno bila povezana s Turističnim
društvom Ptuj in tudi Turistično zvezo Slovenije.

INFO:
Peter Pribožič, univ.dipl.inž.kmet.
Vodja oddelka za kmetijsko svetovanje

DOBROTE SLOVENSKIH KMETIJ.

Prireditev traja od 21.05.2015 do 24.05.2015

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije, Kmetijska svetovalna služba, Mestna občina Ptuj in KGZS - Zavod Ptuj, prirejajo 26. razstavo in ocenjevanje kmečkih prehranskih izdelkov DOBROTE SLOVENSKIH KMETIJ.

Razstava bo od 21. do 24. maja 2015 v Minoritskem samostanu na Ptuju. Tako kot v preteklih letih bodo tudi letos izdelke ocenjevale strokovne komisije in podeljena bodo priznanja za kakovost. Za izdelke, ki so trikrat zapored dobili najvišje priznanje, bodo podeljeni znaki kakovosti.

Prangerjada 2018

Datum prireditve: 16.06.2018

V soboto, 16. 6. 2018, vabljeni na že 21. PRANGERJADO, na Ptuj....
Preberi več