5. Kunaverjev pohod - Z Rakeka v Rakov Škocjan

Turistično društvo Samostan Studenice

Datum prireditve: 02.06.2012

Markirana Kunaverjeva pohodniška pot nas po dobri uri zložne hoje vodi od železniške postaje Rakek, mimo cerkev Srca Jezusovega, delo znanega arhitekta Jožeta Plečnika, preko Rakovškega polja, skozi lepe jelovo bukove gozdove in pri Malem naravnem mostu pripelje v osrčje slovitih udornic v Rakovem Škocjanu. Tam se naveže na obstoječo učno pot, ki vodi po celotni dolini Rakovega Škocjana. S pomočjo ličnih informacijskih tabel pa je možno izvedeti veliko zanimivih nadrobnostih o tem okolju, znano predvsem po raznolikih kraških pojavih (udornice, naravna mostova, izvir in ponor kraške ponikalnice in še veliko drugega.
Več informacij: www.tdrakek.si

Zimski pohod po Kunaverjevi poti

Datum prireditve: 16.02.2013

Lepote notranjske so osupljive v vsakem letnem času, zato si jih je vredno ogledati večkrat. Še posebej v zimskem času, ko je narava odeta v belo odejo in pomirjajočo tišino, nas sprehod napolni z novo svežo energijo.

Na zimski pohod po Kunaverjevi poti se bomo odpravili v soboto, 16. februarja ob 9.00 uri. Zbrali se bomo na železniški postaji Rakek in jo čez Rakovška polja ter skozi gozd, mahnili do Rakovega Škocjana. Vračali se bomo po isti poti.

Prijavnine ni. Vsi udeleženci se pohoda udeležimo na lastno odgovornost.

Čistilna akcija

Datum prireditve: 23.03.2013

Vabljeni k čistilni akciji v krajih Rakek, Unec, Slivice, Ivanje selo ter Rakov Škocjan.

Zbrali se bomo v soboto, 23. marca ob 9.00 uri na železniški postaji Rakek. Razdelili si bomo pripomočke (vreče, rokavice,...) ter si določili rajone.

Cvetlični in Bolšji sejem

Datum prireditve: 20.04.2013

Poleg izbire lepih cvetlic in sadik, ter rabljenih reči, bo sejem popestren tudi s kratkim kulturnim programom.

Pričetek dogodka bo ob 9.00 uri pred pošto Rakek.

6. Kunaverjev pohod

Datum prireditve: 01.06.2013

Markirana Kunaverjeva pohodniška pot nas po dobri uri zložne hoje vodi od železniške postaje Rakek, preko Rakovškega polja, skozi lepe jelovo bukove gozdove in pri Malem naravnem mostu pripelje v osrčje slovitih udornic v Rakovem Škocjanu. Tam se naveže na obstoječo učno pot, ki vodi po celotni dolini Rakovega Škocjana. S pomočjo informacijskih tabel je možno izvedeti veliko zanimivih podrobnostih o tem okolju, znano predvsem po raznolikih kraških pojavih (udornice, naravna mostova, izvir in ponor kraške ponikalnice) in še veliko drugega.

- V dolini Rakovega Škocjana se pohodniki okrepčamo, odpočijemo ob zvokih glasbe v živo in napasemo oči na stojnicah z domačimi dobrotami.
- Pohod ni tekmovalne narave.
- Vsak pohodnik ob registraciji (prijavnina 7 EUR) prejme darilo, na cilju pa topel obrok.
- Prijavite se lahko na dan pohoda od 8.30 ure dalje
- Na pohod se bomo odpravili ob 9.00 uri
- Večje organizirane skupine prosimo da se predhodno najavijo.

Pavel Kunaver, sloviti slovenski pedagog, naravoslovec, poljudno znanstveni pisatelj in priznani zagovornik varstva narave, vodil v Rakov Škocjan številne ekskurzije ljubiteljev narave. Rakov Škocjan je prvič obiskal že pred 1. svetovno vojno, po 2. svetovni vojni pa je tja začel množično voditi svoje ekskurzije.

Trajanje pohoda
: 1h
Zahtevnost:
lahka tura, primerna za družinski izlet po poteh v gozdovih