Turistično društvo Pirniče

Izbrano turistično društvo še ni opisa!

SEMANJI DAN NA TELEČJEM

Datum prireditve: 05.09.2015

SEMANJI DAN NA TELEČJEM
Pirniče, pri Kulturnem domu, ob 14. uri

Od leta 2007 v Zgornjih Pirničah (nekoč zbadljivo tudi »Na Telečjem«) poteka prireditev Semanji dan na Telečjem. Ne glede na zgražanje veterinarjev in društva proti mučenju živali so domačini priredili »Prvo dirko telet na tem koncu sveta.«
Na tej prireditvi so ljudje oblečeni v kostume telet in morajo opravljati različne preizkušnje, med drugim tudi piti mleko in toplo pivo. Na prireditvi sodeluje tudi Turistična zveza Medvode z jesensko tržnico (predstavitev vseh turističnih društev z njihovimi izdelki in pridelki, brez kuhanja). Semanji dan na Telečjem poteka vsako leto v mesecu septembru pred Krajevno skupnostjo Pirniče, in privablja ljubitelje tradicije iz vseh koncev Slovenije.

Info:

TIC MEDVODE