Turistično društvo Vinoreja Šmarje

TD Vinoreja Šmarje je bilo ustanovljeno 2009 z namenom promocije vipavskih gričev ter popestritve turistične ponudbe. Obenem se zavzema za urejanje kraja in povezovanje krajanov.

Med šmarenskimi griči 2013

Prireditev traja od 10.05.2013 do 12.05.2013

Prireditev je sestavljena iz tridnevnega kulturno-športno-zabavnega dogajanja.

Petek, 10. 5. 2013, ob 20. uri: otvoritev izvirne razstave na prostem med vaškimi ulicami 3. Ekstempore med šmarenskimi griči v Šmarjah na Vipavskem
sobota, 11. 5. 2013, v popoldanskih urah: briškoljada z veselico na Vrtovčah
nedelja, 12. 5. 2013, ob 8. uri pred gasilskim domom v Šmarjah: pohod Čez Školj in Tibot-tri in pol urni rekreativni pohod, ki ga vodi osliček Sivko, ki za pohodnike tovori pijačo. Pot med vinogradi in pašniki je prepletena z etnološkimi zanimivostmi in čudovitimi razgledi. Pozno popoldne sledijo kmečke igre

Pohod čez Školj in Tibot ter kmečke igre

Datum prireditve: 25.04.2014

Rekreativen pohod z osličkom Sivkom in zanimivimi etnološkimi postanki. Popoldne  bodo zabavne kmečke igre. Dogodek bo v Šmarju na Vipavskem (občina Ajdovščina). Vabljeni.

Kontakt: 041 275 267

Otvoritev Turistično-informativne točke v Šmarjah

Datum prireditve: 27.04.2014

Slavnostna otvoritev Turistično-informativne točke in razglasitev najboljših vin ter kmečka tržnica turističnih ponudnikov KS Šmarje. Dogodek se prične ob 17: 00 in bo potekal v Šmarjah na Vipavskem. Vabljeni.

Kontakt. tel: 041 275 267, e-mail. vinoreja.smarje@gmail.com

Praznik med Šmarskimi griči

Prireditev traja od 10.05.2014 do 25.05.2014

Štiridnevni praznik z različnimi vsebinami.

Spored

10.5. Briškolada. Kraj dogajanja bo v Vrtovčah.

17.5. Koncert za mlade. Kraj dogajanja šmarje na Vipavskem.

24.5. Otvoritev ekstempora, ki se dogaja med šmarenskimi griči, vinske degustacije.

25.5. Pohod čez školj in Tibot. Start ob 8:00. Kmečke igre, pričetek ob 17.00.

Kontakt: tel: 041 275 267, e-mail: vinoreja.smarje@gmail.com

Koncert med šmarenskimi griči

Datum prireditve: 10.05.2014

Večer namenjen mladim z zabavno glasbo in plesom. Koncert bo v Šmarju na Vipavskem (občina Ajdovščina).

Kontakt 031 785 709