Turistično vinogradniško društvo Jakob

Vljudno vabljeni na dan odprtih vrat k vinarjem vasice
Jakobski Dol v osrčju Slovenskih Goric, ki se ponašajo z
najžlahtnejšimi sortami vinske trte, ki letno obrodijo
milijon litrov najkakovostnejših vin.
V soboto 19.7.2014, med 13. in 19. uro boste lahko peš ali s kolesom obiskali
10 vinarjev, ki vam bodo postregli z vrhunsko vinsko
kapljico in domačimi prigrizki. Degustacijski kozarčki z
obešankami bodo na voljo pri vseh vinarjih in na info točki
v Gostilni in vinoteki Žmavc v centru Jakoba.

KULeBIKE SKUPAJ V POLETJE

Datum prireditve: 27.06.2015

KULeBIKE te vabi, da skuočimo skupaj v dolgo, vroče, brezskrbno poletje, polno zanimivih dogodivščin v naravi.

27. junija se srečamo na prireditvenem prostoru pred Gostilno in vinoteko Žmavc, kjer te bodo čakale kulinarične dobrote KULeBIKE partnerjev, vrhunska vina, domače dobrote in seveda električna kolesa.

Podaj se na testno vožnjo in začni odkrivati lepote narave ali rezerviraj SVOJ KULeBIKE paket po promocijskih cena, ki bodo veljale le ta dan.

Več o paketih najdeš na http://www.kulebike.si/vsebina/2597

Bodi KUL, vozi KULeBIKE!

Datum prireditve: 18.07.2015

Vljudno vabljeni na dan odprtih vrat k vinarjem vasice
Jakobski Dol v osrčju Slovenskih Goric, ki se ponašajo z
najžlahtnejšimi sortami vinske trte, ki letno obrodijo
milijon litrov najkakovostnejših vin.
V soboto 18.7.2014, med 13. in 19. uro boste lahko peš ali s kolesom obiskali
8 vinarjev, ki vam bodo postregli z vrhunsko vinsko
kapljico in domačimi prigrizki. Degustacijski kozarčki z
obešankami bodo na voljo pri vseh vinarjih in na info točki
v Gostilni in vinoteki Žmavc v centru Jakoba.

Datum prireditve: 16.07.2016

Leto je okoli in vinarji Jakobskega Dola vas ponovno vabijo medse 16.07.2016 med 13. in 19. uro na Dan odprtih vrat kleti vinarjev Jakoba. V okviru prireditve boste uživali v podeželski kulisi, neokrnjeni naravi, miru, in vinskih ter domačih kulinaričnih dobrotah skrbnih jakobških vinarjev in pridelovalcev. Peš, na kolesu ali na električnem kolesu, si med obiskom posameznih ponudnikov vin in domačih izdelkov lahko ogledate naravne in kulturne znamenitostih  kraja: Perniško jezero, v centru vasice  Jakobski dol  si lahko ogledate potomko najstarejše  400 letne Stare trte Modre kavčine iz Lenta, autarski stol  in ampelografski vrt, Vogrinov mlin na veter, Bregovo kapelo iz leta 1909. V Zg. Jakobskem Dolu stoji tudi kip Janeza Nepomuka, duhovnika in mučenca, postavljen v prvi polovici  19. Stoletja. Na Ročici in na Hlapju  stojita tudi stebrasti kužni znamenji, ki opozarjata na kugo v teh krajih. Tik ob Gostilni in vinoteki Žmavc pa stoji tudi prelep sakralni objekt – cerkev Sv. Jakoba, vsekakor vredna ogleda. Sodelujoči vinarji vam bodo postregli z vrhunsko vinsko kapljico in domačimi prigrizki. Degustacijski kozarčki z obešankami in kartončki za zbiranje žigov bodo na voljo pri vseh vinarjih in na info točki v Gostilni in vinoteki Žmavc v centru Jakoba.

Prisrčno vabljeni!