Kulturno društvo Tuščak Bač

Kulturno društvo Tuščak Bač je samostojno prostovoljno in nepridobitno združenje, ki z ljubiteljskim delovanjem uresničujejo svoje interese na področju kulture, skrbi za okolje, posebno pa kulturno zgodovinsko izročilo v svojem ožjem in širšem okolju in interese na področju turizma, s tem da prispevajo k bogatenju kulturnega življenja v krajih svojega bivanja.

POZDRAV POLETJU

Prireditev traja od 23.06.2017 do 24.06.2017

V poletje bomo zakorakali s pestrim dogajanjem na Baču.

23.junija (18.00) bomo z obujanjem starih običajev odganjali zlo s hiš ter zapeli ob kresu.

24. junija bodo preko celega dne potekale različne aktivnosti za staro in mlado. Aktivni pohodniki, sprehajalci ali kolesarji bodo lahko na učni poti "Beu kamn" raziskovali lepote Zgornjepivške pokrajine in se povzpeli na Tuščak(24.6.2017 ob 14.00), se preizkusili v škrebanju ali briškuli (24.6.2017 ob 16.00). Sladkosnedi bodo pekli salove piškote (24.6.2017 ob 16.00). Ob 18.00 bo bogat kulturni program z ljudskimi pesmimi in plesi. Vse zbrane bo zabaval ansambel Snežnik.

Vabljeni vsi ljubitelji neokrnjene narave, čistega okolja in pristnih odnosov.

info: Tanja Blažek (041-567-655)

Pod lipo zeleno

Prireditev traja od 23.06.2018 do 24.06.2018

Dvodnevna prireditev Pod lipo zeleno bo razdeljena na dva dela. V prvem dnevu bodo obiskovalci skozi učno pot spoznali spomin na  Vilharja ob njegovi 200 letnici rojstva, kulturne in naravne znamenitosti zgornje Pivke - izvir Pivke, maketa Pivške kotline, grad Kalc, črna kuhinja, Černigojeve freske v cerkvi sv. Ane. Pot bomo obogatili s kulinaričnimi dobrotami, značilnimi za naš kraj. V drugem delu - naslednji dan, pa se  bodo obiskovalci preizkusili v različnih tekmovalnih igrah in delavnicah.

POD LIPO ZELENO

Prireditev traja od 23.06.2018 do 24.06.2018

Dvodnevna prireditev Pod lipo zeleno bo razdeljena na dva dela. V prvem dnevu bodo obiskovalci skozi učno pot spoznali spomin na Vilharja.......
Preberi več