TD Mitra Hajdina

FESTIVAL GANDIN NA HAJDINI

Prireditev traja od 05.09.2015 do 06.09.2015

FESTIVAL GANDIN, HAJDINA, 5. IN 9. SEPTEMBER 2015

O izvoru imena Hajdina govori več legend, najbolj romantična pa je tista o vitezu Gandinu. Dogajanje te legende je dejansko postavljeno čas , ko se v pisnih virih tako omemba Hajdine kot drugih vasi v občini Hajdina prvič pojavijo v pisnih virih. Srednjeveški čas med 11. in 13. stoletjem je hkrati najmanj predstavljan, hkrati pa za javnost zelo zanimiv.

Pripravili smo vsestransko in zelo pestro prireditev, ki bo v aktivno sodelovanje privabila udeležence . obiskovalce od predšolskih otrok, mladine, odraslih do starejših in enako tiste, ki o tem obdobju nič ne vedo, kakor tiste, ki jim je že poznano.
Vrsta delavnic, pravi srednjeveški sejem, sejemski glumači, življenje tlačanov, vitezov in plemstva, plesi, glasba, kulinarika, navade, oblačilna kultura bodo Gandinov čas predstavili na nadvse zanimiv način in omogočili aktivno vključevanje ter sproščeno vendar poučno zabavo.
Ob vsem dogajanju pa seveda zagotavljamo kvalitetno domačo gostinsko ponudbo osmih aktivnih gostiln s tradicijo, udobne nočitve v dveh hotelih in zasebnih sobah in apartmajih, vodene oglede znamenitosti v občini in pohode po posebnih naravnih območjih.

Presežek festivala Gandin pa bodo vsekakor gostitelji - Hajdinčani so ponosni, vendar nadvse dobrovoljni, družabni in gostoljubni ljudje! Širok nasmeh, prijazna beseda in  iskrena dobrodošlica vas bodo popeljali v živahno dogajanje in užitke za vsa čutila!

Pridružite se nam - nadvse veseli vas bomo!

TD Mitra Hajdina
.